Calvino Italo

3 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–3.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Mikä lie Italo Calvinon novellin nimi, jossa nuoret kiipeilevät tienvarren mainostauluissa, koska luulevat niitä puiksi? 63 17.12.2019 Kyseessä on Italo Calvinon novelli Metsä moottoritiellä teoksesta Marcovaldo, eli,Vuodenajat kaupungissa (suom. Jorma Kapari, Tammi, 1989). https://piki.verkkokirjasto.fi/web/arena/welcome https://www.kirjasampo.fi/fi/kulsa/kauno%253Aateos_10851
Tarvitsisin tiedot Klauss Mannin ja Italo Calvinon kirjoittamista kirjoista (alkuperäinen nimi, vuosiluku sekä kirjan nimi suomeksi, jos se on suomennettu)… 814 5.10.2005 Löydät bibliografian Klaus Mannin teoksista mm.seuraavasta osoitteesta: http://lexikon.freenet.de/Klaus_Mann Suomennettuja teoksia ovat Mefisto (Mephisto); suomentaja Markku Mannila ja Pako pohjoiseen (Flucht in den Norden); suomentaja Klaus Karttunen. Italo Calvinon teosten tiedot löydät Italo Calvinon kotisivuilta osoitteesta http://www.geocities.com/Athens/Forum/7504/calvino.html Suomennetut teokset ja suomentajat löytyvät mm. Suomen kansallisbibliografiasta osoitteesta http://www.Fennica.linneanet.fi Calvinosta löytyy tietoa myös teoksesta: Espanjan, Italian ja Portugalin kirjallisuus, joka on ilmestynyt vuonna 1989 ja jonka on toimittanut Merja Vannela. Kustantaja on Kirjastopalvelu Oy.
Etsin Italo Calvinon novellia, joka muistaakseni on nimeltaan Mies ja vaimo (voin toisaalta muistaa väärin). En tiedä, mistä kokoelmasta sen loytäisin… 706 3.2.2005 Kertomuksen alkuperäinen nimi on "L'avventura di due sposi". Suomennos, joka on nimeltään "Mies ja vaimo", sisältyy kokoelmaan "Maailmankirjallisuuden mestarinovelleja 2" (WSOY, 1969). Englanniksi novelli on käännetty nimellä "The Adventure of the Married Couple". Se sisältyy kokoelmaan "Difficult Loves".