Yhteisen e-kirjaston kehittäminen toden teolla käyntiin tammikuussa 

Henkilö kukee tabletilta kirjastossa.

Kuntien yhteisen e-kirjaston kehittäminen pääsee toden teolla käyntiin vuoden 2022 alussa, kun hankkeen projektiryhmän työntekijät on saatu rekrytoitua ja he aloittavat työnsä. Projektipäällikkönä jatkaa yleisten kirjastojen digitaalisen median palvelukonseptihankkeenkin projektipäällikkönä toiminut Suvi Sivulainen. Projektin omistaja on Virva Nousiainen-Hiiri Helsingin kaupunginkirjaston kirjastoverkon yhteisistä palveluista. 

Hankkeelle varmistui elokuussa 2021 Opetus- ja kulttuuriministeriön jatkorahoitus vuoden 2022 loppuun asti. Hankkeessa siirrytään nyt suunnittelu- ja pilotointivaiheeseen, johon kuuluu muun muassa yhteistyömallien suunnittelu ja teknologiaratkaisujen eri osa-alueiden tarkennus ja pilotointi. 

Tammikuussa esitellään hankkeen projektiryhmän kokoonpano. Tulossa on mielenkiintoinen vuosi, joka vie kuntien yhteistä e-kirjastoa jälleen ison harppauksen eteenpäin. 

Hankkeen puolesta toivotamme kaikille Suomen kirjastolaisille rauhallista joulua sekä onnea ja menestystä uudelle vuodelle 2022. 

Virva Nousiainen-Hiiri & Suvi Sivulainen, Helsingin kaupunginkirjasto