Tilaa kirjastoonne monikielistä aineistoa

Monikielisen aineiston kysyntä on lisääntynyt tasaisesti viime vuosina sitä mukaa kuin maahanmuuttajataustaisen väestön määrä kasvaa Suomessa. Monikielinen kirjasto tilaa vuosittain yli 2000 nidettä eri kielillä ja yli 60% aineistostamme on vuoden aikana lainassa. 

Monikielisen kirjaston paikallaolevan kokoelman tilanne Pasilassa on tällä hetkellä hyvä. Kesän aikana palautuneet siirtokokoelmat ovat täyttäneet hyllymme aikuisten- ja etenkin lasten- ja nuortenosastoilla, varsinkin suurten kokoelmien kuten mm.  arabia, kiina, persia ja somali osalta.  

Nyt olisi hyvä aika tilata kirjastoonne vieraskielinen siirtokokoelma. Laina-aika on 3-4 kuukautta ja lainat voi uusia tarpeen vaatiessa. Kerro meille millä kielellä tarvitset aineistoa, mille kohderyhmälle (aikuiset/nuoret/lapset) ja mahdollisesti mitä genreä. Keräämme teille siirtokokoelman ja laitamme sen tulemaan postitse. Lähetä toiveesi osoitteeseen kaukopalvelu@hel.fi 

Helmet-kirjastot ovat tervetulleita valitsemaan itse kirjoja Monikielisen kirjaston kokoelmista Pasilasta.  Poimintaohjeen saa lähettämällä viestin monikielinen.kirjasto@hel.fi.  

Lisätietoja: monikielinen.kirjasto@hel.fi