Puolen Suomen laajuinen Suuri Luetaan! -lukukilpailu 15.3.-15.5.2021

Mistä kunnasta löytyvät puolen Suomen ahkerimmat lukijat? Oulun kaupunginkirjaston alueellinen kehittämistehtävä ja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto haastavat kaikki Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin alueen kuntien päiväkodit ja alakoulut mukaan Suureen Luetaan! -lukukilpailuun, jossa kilpaillaan luettujen sivujen määrillä.

Suuri Luetaan! -lukukilpailu

- Kilpailualue: Kainuu, Pohjois-Pohjanmaa ja Lappi
- kilpailuaika 15.3.-15.5.2021
- sarjat: päiväkotiryhmät, eskarit, 1.–2. luokat, 3.–4. luokat ja 5.–6. luokat
- Lukumittari seuraa kilpailun edistymistä
- sarjojen parhaat palkitaan 26.5. Oulussa järjestettävän Luetaan! Ja Toivon Agenda –tapahtuman yhteydessä

Lukukilpailun ohjeet ja säännöt sekä kilpailun edistymistä seuraava Lukumittari löytyvät kilpailun verkkosivuilta: www.lukumittari.fi. Lukumittari-sivun kautta päiväkodit ja koulut pääsevät osallistumaan lukukilpailuun lisäämällä opettajan ja ryhmän tiedot sekä luetut sivumäärät.

Lukukilpailun järjestävät:

- Oulun kaupunginkirjasto, alueellinen kehittämistehtävä
- Pohjois-Suomen aluehallintovirasto
- mukana myös Pohjoisen kirjastot eli Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin alueen kirjastot

Suuri Luetaan! -lukukilpailu on osa Luetaan! lukuiloa liikkeellä -kampanjaa

Lisätietoja:

- Vastaava informaatikko, Elina Kauppila, p. 050 361 8285, Oulun kaupunginkirjasto
- Linda Mård, suunnittelija, p. 295 018 827, opetus- ja kulttuuritoimi, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto