LanttuLit-sivusto valottaa lasten- ja nuortenkirjailijoiden työtä

LUKUVIIKKO:

LanttuLIT-sivusto kertoo lapsille ja nuorille kirjan kirjoittamisprosessista sekä kirjailijoista ja kuvittajista kirjojen takana

LanttuLit-kirjailija- ja kuvittajaryhmä on luonut lapsille ja nuorille sivuston, jota esimerkiksi luokan- ja äidinkielenopettajat, varhaiskasvatus- ja sanataideammattilaiset sekä kirjastotyöntekijät voivat hyödyntää. Sivuston tarkoituksena on innostaa lapsia ja nuoria lukemaan.

LanttuLit-sivusto julkaistaan virallisesti valtakunnallisella Lukuviikolla (5.-11.4.2021).

Kirjailijat ja kuvittajat esittelevät sivustolle kootuilla tallenteilla teoksiaan, kertovat työstään sekä vastaavat lasten ja nuorten heille usein esittämiin kysymyksiin.

Sivustolla esiteltävät kirjailijat/kuvittajat ovat kaikki julkaisseet yhden tai useamman kirjan Kariston (osa Otava-yhtymää) kautta, mutta videoilla he esittelevät myös muiden kustantamojen kautta julkaistuja teoksia.

LanttuLit-sivusto ja sen tallenteet on tehty talkoovoimin. Sivusto ei ole kaupallinen eikä sponsoroitu, eikä sen kautta myydä mitään.

Sivustolta löytyy pian myös lasten- ja nuortenkirjallisuussivusto Sivupiirin esittelyvideo sekä linkkejä lasten ja nuortenkirjallisuuteen liittyviin sisältöihin (esim. tapahtumat, kilpailut, lukuvinkit).
 

LanttuLit:

NETTISIVUT

YOUTUBE