Helmet-haasteet 2021 kannustavat uusien elämysten pariin

Kirjastojen Helmet-lukuhaasteet ja muut haasteet 2021 on julkaistu. Järjestyksessä seitsemäs haastekierros on noussut suosituksi kautta maan. Haaste on monistunut kuuteen alakategoriaan, ja voit haastaa itsesi lukemisen ohella pelien, musiikin ja elokuvien pariin. 

Alkuperäinen Helmet-lukuhaaste on leikkimielinen, koko vuoden kestävä lukuprojekti, jossa haastettu saa 50 erilaista perustetta uuden lukemisen valintaan. Haasteisiin voi tarttua kuka tahansa, ja ne kannustavat ennen kaikkea etsimään uutta kierrettä kirjojen, musiikin, pelien ja elokuvien kulutukseen.

Kaikki haasteet julkaistaan suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi. Lukuhaaste on julkaistu myös selkokielellä. Aktiiviset verkkoyhteisöt Facebookissa (lukuhaasteen osalta myös Instagramissa) keskustelevat ja vinkkaavat aiheista.

Lukuhaasteeseen on helppo etsiskellä sopivia teoksia Kirjasammosta, jonne on laadittu vuoteen 2021 räätälöity hakuohje.

Helmet-haasteperheen kuusi jäsentä:

  • Aikuisten Helmet-lukuhaasteessa 2021 nousevat esiin luonto ja eläimet, siinä tutustutaan ammatteihin, joita ei enää ole, ja luetaan ulkona.
  • Pieni Helmet-lukuhaaste erityisesti lapsille (25 kohtaa), mutta sopii myös aikuisille, jotka haluavat valita hieman kevyemmän luku-urakan.
  • Helmet-musahaasteessa tarjolla on 50 uutta erilaista tapaa valita kuunneltavaa musiikin valtavasta moninaisuudesta.
  • Helmet-pelihaaste innostaa tutustumaan pelaamiseen uudella ja yhteisöllisellä tavalla - liity ryhmään ja löydä uutta pelattavaa.
  • Helmet-elokuvahaaste: Katso lempileffasi uudelleen tai avaa silmäsi tuntemattomalle, tavoitteena  50 elokuvaa vuoden aikana haastelistan kriteerien pohjalta.
  • Pieni Helmet-elokuvahaasteen 25-kohtainen lista auttaa päättämään, mikä leffa tänään katsottaisiin vaikka perheen kesken - apua FB-ryhmän ohella löytyy myös Media-avain-verkkopalvelusta