Hämeenlinnan kirjasto mukana Läntisen kumppanuustalon toiminnassa 

Läntinen kumppanuustalo on aloittanut toimintansa Hämeenlinnassa Jukolan lähikirjaston entisissä tiloissa (Eeronkuja 5). Tila vapautui kirjastotoiminnan siirryttyä viime vuonna Jukolasta noin kilometrin päähän Nummikeskukseen. Samalla kirjaston nimi vaihtui Nummen kirjastoksi. 

Läntisen kumppanuustalon toiminnasta vastaa Hämeen Setlementti. Kirjasto on mukana yhtenä yhteistyökumppanina tarjoten alueen asukkaille sanoma- ja aikakauslehtiä sekä e-lehtiä, digiopastusta ja päiväkodeille elokuvaesityksiä. Varsinainen kirjastotoiminta on keskitetty Nummen kirjastoon. 

Läntisessä kumppanuustalossa on kahvila ja paljon toimintaa eri ikäsille, mm. musiikki- ja draamaryhmiä, maalausta ja askartelua, englanninkielenryhmä, liikuntahetkiä, liikuntavälinelainaamo, open stage, luovaa kirjoittamista, elokuvaesityksiä jne. 

Hämeen Setlementin toiminnan lähtökohtana on osallisuuden tukeminen, toimintamahdollisuuksien luominen sekä yhteiskuntaan vaikuttaminen. Järjestön työssä näkyy vahvasti monikulttuurinen työote, vapaaehtoistoiminta sekä kansalaistoiminnan kehittäminen.  

Läntinen kumppanuustalo on avoinna arkisin klo 9-16. Kumppanuustalon virallisia avajaisia vietettiin eilen 29.1.2019.