Ekaluokkalaiskampanja rohkaisee tarttumaan kirjaan — kirjalahja kaikille pääkaupunkiseudulla

Helmet-kirjastot antavat yhteistyössä kustantajien kanssa kaikille koulunsa aloittaville pääkaupunkiseudun 1.-luokkalaisille kirjalahjan. Ekaluokkalaiskampanjalla halutaan rohkaista pieniä lukijoita tarttumaan kirjaan ja luomaan mukavia lukumuistoja myös yhdessä perheen ja ystävien kanssa. Lahjateosten kieli ja kuvitus toimivat sekä lukemista aloitteleville lapsille että kirjaa ääneen lukeville aikuisille.

Ekaluokkalaiskampanjan suomenkielinen kirjalahja on tänä vuonna Miina Supisen ja Anni Nykäsen Kokkiklubi: maailman paras pizza. Teoksen on kustantanut WSOY. Helmet-kirjasto, johon kuuluu Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan kaupunginkirjastot, lahjoittaa myös ruotsin- ja venäjänkielisille koulunsa aloittaville omat teokset. Ruotsinkielinen kirja on Malin Stehnin ja Maria Källströmin Luna sjunger solo, jonka kustantaja on Opal bokförlaget. Venäjänkielinen kirja on Marina Druzininan "S nami ne soskuchishsja”. Kustantaja on ЭНАС.

Lahjan saa lähikirjastosta tai kirjastoautosta kouluihin jaettavaa kutsukorttia vastaan. Kirjat voi noutaa kirjastosta luokkakäynnin yhteydessä. Ekaluokkalaisen kirjalahjan ja kirjastokortin hankkimisen voi antaa myös koululaiselle kotitehtäväksi. Tällöin hän voi käydä kirjastossa yhdessä perheensä kanssa.

”Toivotamme jokaisen ekaluokkalaisen tervetulleeksi kirjastoon innostumaan lukemisesta, tapahtumista ja monenlaisista yllätyksistä, joita kirjastot tarjoavat. Toivomme, että kampanja lahjakirjoineen innostaa kaikki ekaluokkalaiset ja myös heidän perheensä lukemisen pariin ja kirjastojen vakioasiakkaiksi”, sanoo Helsingin kaupungin kirjastopalvelujen johtaja Katri Vänttinen.

”Ekaluokkalaiskampanja on todella hieno esimerkki siitä, miten lapsia voidaan innostaa lukemaan esteettömästi ja tasa-arvoisesti”, toteaa WSOY:n lasten- ja nuortenkirjallisuuden kustantaja Paula Halkola.

Celia on tuottanut saavutettavat äänikirjat kaikista kampanjakirjoista. Kirjat saadakseen lapsella täytyy olla tunnukset Celian verkkopalveluun. Osassa Helmet-kirjastoista on mahdollista rekisteröityä Celian asiakkaaksi. Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on lukivaikeuden, sairauden, vamman tai vastaavan syyn vuoksi vaikeaa.

 

Lisätiedot:

Helsinki: viestintäasiantuntija Marjo Haatainen, puh. 050 382 8150, marjo.haatainen@hel.fi 

Espoo: viestintäasiantuntija Marjut Saloniemi, puh. 050 303 6937, marjut.saloniemi@espoo.fi

Vantaa: tiedottaja Minna Saastamoinen, puh. 050 312 1669, minna.saastamoinen@vantaa.fi

Kauniainen: vs. tiedottaja Ina Henriksson, puh. 050 411 6514, ina.henriksson@kauniainen.fi