eKirjasto on uudistunut, markkinointimateriaalia kirjastoille

Valtakunnallinen eKirjasto, https://ekirjasto.kirjastot.fi/ yhdistää yleisten kirjaston eri e-aineistot yhteen palveluun. eKirjasto on ollut toiminnassa jo joitakin vuosia, mutta tämän syksyn aikana palvelu on uudistettu niin ulkoasultaan, käyttöliittymältään kuin toiminnaltaankin.

eKirjastosta löytyvät nyt kaikki yleisten kirjastojen e-materiaalit. Suurin muutos palvelun ulkoasun lisäksi on se, että mukana ovat nyt myös Biblio-palvelun kautta hankitut e-kirjat ja e-äänikirjat. Yhden haun kautta voidaan siis hakea kaikki yleisten kirjastojen e-kirjat ja äänikirjat. Asiakas voi hakea aineistoja rajaamalla haun oman kirjaston, tai kirjastokimpan tarjontaan, tai tarkastella kaikkien yleisten kirjastojen kokoelmia.

eKirjastosta voi etsiä aineistoa tekijän, teoksen, asiasanan, tai aihealueen mukaisesti. Aiheryhmien sisältöjä voi tutkia lisäksi asiasanapilven kautta. Jokainen asiasana toimii linkkinä, ja eKirjasto myös suosittelee aineistoa.

eKirjaston merkitys nyt poikkeusaikana kasvaa, koska tarve yhteiselle valtakunnalliselle viestinnälle ja markkinoinnille on kasvanut. Kirjastot.fi aloittaa eKirjastoon liittyvän markkinoinnin vielä joulukuun aikana. Nostamme asiakkaidemme tietoisuuteen sitä, että kirjastot palvelevat myös verkossa, ja tarjoavat aineistoja verkon välityksellä. Toivommekin, että kaikki kirjastot/kirjastokimpat tarkistaisivat, että kaikki hankitut e-palvelut löytyvät myös eKirjastosta. Mahdollisista puutteista voi ilmoittaa eKirjaston palautelomakkeen välityksellä.

Kirjastot voivat nostaa eKirjaston osaksi Finna-verkkokirjastoja bannerin avulla, joka löytyy materiaalipankista. Kannattaa myös hyödyntää sekä verkkokirjastoissa, että some-viestinnässä aihe-aluekohtaisia nostoja, joita voi helposti tehdä eKirjaston avulla, ja jakaa vaikka somessa osana kirjastojen viestintää.

Markkinointimateriaalit on tehty myös englanniksi, koska esim. eri kielisiä e-lehtiä on lainattavissa useissa kirjastoissa.

eKirjaston viestintämateriaalit löytyvät Kirjastot.fi:n materiaalipankista:

Markkinointiaineisto sisältää:

• eri kokoiset verkkobannerit omille sivuille
  • Finna-ympäristöön sopivat
  • Facebook-, Instagram- ja Twitter-optimoidut
  • tif-tiedostot omaan verkkoympäristöön muokattaviksi

Mahdolliset kysymykset ja kommentit voi eKirjaston palautelomakkeen lisäksi lähettää osoitteeseen:

aija.laine@hel.fi

johanna.laurila@hel.fi