Intervalli 3/2010 ilmestynyt

Intervalli-lehden vuoden 2010 kolmas numero on ilmestynyt 29.9.2010  ja sen voi lukea tai ladata osoitteesta http://www.kaapeli.fi/~musakir/interval/Intervalli_2010_3.pdf. Koko vuosikertaan pääsee kätevimmin käsiksi osoitteen http://www.kaapeli.fi/~musakir/interval/index.html kautta.

Pääkirjoituksessa yhdistyksen puheenjohtaja Jaakko Tuohiniemi pohdiskelee järjestötoiminnan ja lehden julkaisemisen tarpeellisuutta, ja päätyy loppujen lopuksi varsin optimistisiin näkymiin.

IAML:n Moskovassa pidettyyn kokoukseen osallistui Suomesta vain yksi ihminen, kirjastonhoitaja Outi Rantanen Helsingin Kallion kirjastosta. Ensimmäistä kertaa näissä ympyröissä liikkunut Outi antaa valaisevan ja samalla henkilökohtaisen raportin Moskovan reissulta.

Suomalaisen musiikin tiedotuskeskuksen eli Fimicin nuotistolla on uusi johtaja. Haastattelimme Jari Eskolaa, jonka toimenkuva on modernilla tavalla lavea ja monipuolinen.

Monelle musiikkikirjastoihmiselle tuttu laulaja-lauluntekijä Marja Mattlar on omaa tietään jo pari vuosikymmentä kulkenut artisti, jota haastattelimme kauan odotetun ja toivotun nuottikokoelman ilmestymisen tekosyyllä.

Kirjasto 10 Helsingin keskustassa on monella tavalla poikkeustapaus. Nyt myös CD-levyjen säilytysratkaisultaan, kun kokoelman 40.000 levyä siirrettiin elo-syyskuussa kovista koteloista pehmeisiin tanskalaispusseihin. Heikki Poroila raportoi ja kommentoi kriittisesti, näkemyksensä esittävät myös Kympin johtaja Kari Lämsä ja musiikin puolella työskentelevä Lassi Kokkonen.

Numeron lopussa Heikki Poroila jatkaa blogikirjoituksessaan jo aloittamaansa uusien yhden luukun hakuliittymien kritiikkiä. Tarjolla on mm. tamperelaisten keräämää Arena-liittymän puuteluetteloa ja HelMet-kirjastojen Encore-liittymän ominaisuuksien erittelyä ruudunkaappauksin.