Kirjastojen tapahtumat

#kirjastoklubi kohtaa Kummaconin: Paluu Westerosiin

#kirjastoklubi järjestetään tänä syksynä yhteistyössä Kummaconin kanssa 17.10. klo 17–21 Oulun pääkirjaston aulassa ja Tapahtumatila Laiturissa. Tällä kertaa matkaamme tv- ja kirjasarjasta tuttuun Game of Thrones -maailmaan. Illan ohjelmassa on tarjolla teemaan liittyvää tietoa, tarinoita ja tekemistä. Tapahtumassa saatat tavata sarjasta tuttuja henkilöitä. Voit myös itse saapua paikalle muuntautuneena sarjan hahmoksi. Ohjelman lisäksi voit tutustua Kummaconin ja OIEI:n (Oulun Interaktiiviset Eläytyjät ry.) toimintaan.

Kirjailijatapaaminen Simone Buchholz

Simone Buchholz, joka on saanut mm. Saksan dekkarinpalkinnon, lukee otteita teoksistaan, ja häntä haastattelee saksaksi kirjailija ja kääntäjä Stefan Moster.

Tapahtuman keskiössä ovat erityisesti romaanit Mexikoring ja Blaue Nacht (suom. Krokotiiliyö), joiden pohjalta pureudutaan eri ​​aiheisiin. Buchholzin "Hamburg Noir" -dekkarit käsitelevät rakenteellista väkivaltaa, kyseenalaistavat vallitsevia oloja, ovat yhteiskuntakriittisiä ja feministisiä.

Helle-Finna avataan 1.10.2019

Helle-kirjastot julkaisevat uuden verkkokirjaston 1. lokakuuta osoitteessa helle.finna.fi.

Helle-Finnassa on Helle-kirjastojen aineistojen hakupalvelu. Kirjaston asiakkaat voivat lisäksi varata aineistoa, uusia lainoja ja tarkistaa omat tietonsa kirjaston asiakasrekisteristä kirjautumalla palveluun kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla.

Kuvailun tiedotuspäivä 22.10.2019 - siirtymästä selkeyteen

Kuvailussa on meneillään monenlaisia muutoksia. Syksyn tullen on aika kokoontua tarkastelemaan muutosten vaikutuksia ja muita kuvailun ajankohtaisia aiheita.

Kansalliskirjasto järjestää Kuvailun tiedotuspäivän ti 22.10.2019 klo 9.30–16.15 Helsingissä, yliopiston päärakennuksen Pienessä juhlasalissa.
Päivän ohjelma löytyy alta sekä täältä: https://www.kiwi.fi/x/tgrABg

Tilaisuuteen voi osallistua myös etäyhteydellä.

Runoja ja ruutuja

Runoja ja ruutuja on Taiteen edistämiskeskuksen ja Pirkanmaan kuntien kirjastojen sekä kulttuuripalveluiden järjestämä kiertue, jossa nykyrunous kohtaa nykysarjakuvan. Kirjallisuuden läänintaiteilija Anna Elina Isoaro ja sarjakuvataiteen läänintaiteilija Ville Pirinen keskustelevat vaihtuvien taiteilijavieraiden kanssa runoilijan ja sarjakuvataiteilijan työstä. Lisäksi ohjelmassa on elämyksellinen osuus, jossa runoilijan teksti yhdistyy sarjakuvataiteilijan kuviin yllätyksellisellä tavalla.

Kirjailija Emmi Itäranta saapuu Mikkeliin 6.9.2019

Kirjailija Emmi Itäranta saapuu Mikkeliin 6.9.2019

Ison-Britannian Canterburyssa asuva suomalaiskirjailija Emmi Itäranta saapuu tapaamaan lukijoitaan 6.9.2019 Mikkelin seutukirjastoon. Vierailu liittyy Mikkelissä vietettävään Lukemisen unelmavuoteen, jonka teemakirjaksi on nostettu Itärannan teos Teemestarin kirja. Teos on menestynyt ympäri maailmaa ja käännösoikeudet on myyty 18 kielelle. Teemestarin kirja on dystopia ajasta, jolloin ilmasto on muuttunut ja niukasta puhtaasta vedestä on tullut vallankäytön väline.