Ylen Kirjojen Suomi -hanke

Kirjojen Suomi -hanke toteutetaan Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi Ylen ja Kansalliskirjaston yhteistyössä sekä yleisten kirjastojen, Celia-kirjaston ja parinkymmenen muun toimijan kanssa. Hankkeeseen liittyy televisio-ohjelmia, radio-ohjelmia, suuri verkkosivusto, some-toimintaa ja tapahtumia. Somessa hankkeen tunnuksena on #kirjojensuomi

Kirjastot voivat tarjota asiakkailleen ohjelmiin liittyvää lukemista e-kirjoina sekä Celia-asiakkaille äänikirjoina. Teokset ovat vapaasti käytettävissä lukupiireissä, tapahtumissa ja esimerkiksi kouluyhteistyössä. Niitä voi käyttää rajattomasti yhtaikaa.

Kansalliskirjaston Kirjojen Suomi -kokoelma ( https://www.ellibslibrary.com/kirjojensuomi ) kattaa miltei kaikki Ylen ohjelmissa käsiteltävät kirjat e-kirjoina. Kokoelma on rakennettu Ellibs-kirjastoon ja teoksia pääsee juhlavuoden ajan lukemaan tunnistautumalla omalla kirjastokortilla tai Yle-tunnuksella. Kirjaston sivuille tuon kokoelman voi linkata joko Kansalliskirjaston kokoelmaan tai Ylen 101 kirjaa -sivustolle, jossa myös tietoa teoksista. Yle on luonut  sivuilleen myös Kirjakoneen, jossa voi hauskasti arpoa sopivaa luettavaa. Myös sen voi tuoda linkillä ja bannerilla kirjaston sivuille. Kirjastojen käyttöön löytyy myös Kirjojen Suomi -kuvia, bannereita ja powerpoint-pohja julisteen tekemiseksi Ylen materiaalipankista, linkki alla. Materiaalipankkia täydennetään vuoden kuluessa.

Koska Kirjojen Suomessa on kyse radio- ja tekevisio-ohjelmista sekä julkisesta verkkosivustosta, on lukemiseen innostavaa ja teoksia taustoittavaa aineistoa tarjolla todella paljon. Myös Kirjasampo.fi ja Kirjastokaista.fi tulevat tarjoamaan materiaalia kirjastojen käyttöön pitkin juhlavuotta 2017. Uusi tarjonta täydennetään aina tälle sivulle.

Linkkejä Kirjojen Suomi -kokonaisuuden osiin:

Hankkeeseen liittyvät some-sivut:

Materiaalit kirjastoille esimerkiksi hankkeeseen liittyvistä tapahtumista tiedottamiseen tai kirjanäyttelyiden huomionherättäjiksi:

Kirjastot.fi:n tähän hankkeeseen tarjoamat materiaalit verkkosivuille: