Pelin paikka -blogi

Kulttuuriruletti kirjastojen pihoille ennen kesäkuuta!

Kulttuuriruletti kirjastojen pihoille ennen kesäkuuta lainausta mahdollistamaan! 

lainaruletti

Eletään koronavirus-kevättä 2020 ja Star Wars-päivää 4.5. 

Pelin paikka LIVEn kolmas kausi starttaa perjantaina!

Hyviä uutisia kaikille! 

pplive3

Pelin paikka LIVE palaa pyyntöjen mukaan tuotantotauolta kolmoskaudelleen hieman muuttuneena. Nyt kun COVID-19-epidemia pakottaa meidät kaikki pysymään kotona, on aika parantaa pelilukutaitoa tutustumalla pelien klassikkoteoksiin! 

Kravatti päälle ja nettiin! (eli kirjastopalveluita etänä ja miten se tehdään?)

kraka

Hallitus linjasi 16. maaliskuuta 2020 lisätoimenpiteistä koronavirustilanteen hoitamiseksi Suomessa. Näissä linjauksissa mainitaan mm. että:

Nopeat fiilikset: Oodin Astraterra-tapahtuma 22.2.2020

Järjestimme Helsingin keskustakirjasto Oodissa talvilomaviikon lauantaina roolipelitapahtuman jonka ideana oli että lapsiperheet ja muut vastaavat peliporukat pääsisivät kokemaan roolipelitarinoista ja mahdollisesti saisivat näin aloitettua uuden kirjallisen harrastuksen.

Kirjastot! Tulkaa mukaan kansalliseen Cyberpunk-iltaan 20.02.2020!

On Cyberpunkin vuosi 2020! 

Pelin paikka haastaakin nyt suomen kirjastot sankoin joukoin mukaan Suomen Roolipeliseuran organisoimaan ”Kansalliseen Cyberpunk-iltaan” joka järjestetään 20.02.2020!

Pelin Paikka LIVE uudistuu kolmoskaudelle 2020

Jo kahden vuoden ajan olemme kirjastokaistan kanssa yhteistyössä tehneet Pelin paikka LIVE-nimisiä streamilähetyksiä, joissa digipeleihin on pureuduttu teemoittain, aina kulloisenkin teeman asiantuntijan kanssa. Näkökulma ja käsittely näissä lähetyksissä on ollut hyvin “kirjastomainen” ja pelien kulttuurista arvoa esiin tuova ja korostava. 

Pelien ja pelillisyyden hyödyntäminen lukemisen edistämisessä

 

Tämä teksti on julkaistu myös Harri Sahavirran kokoamassa Helsingin kaupunginkirjaston julkaisussa "Kirjastot aikuisten lukemisen edistäjinä". 

Vierailijablogaus: Lautapelien pelaamisesta voi oppia paljon

Sain lelukaupat.fi:n Jari Vaskolta pyynnön julkaista hänen kirjoittamansa vierailijablogaus Pelin Paikka-Blogissa. Tottakai suostuin kun aihekin oli näin tärkeä ja kiinnostava. Jari käsittelee tekstissään oppimista ja lautapelejä. Lopusta löytyy myös vierailevan kirjoittajan pelivinkkejä. 

T: Heikki

______________

 

Pelit kiinnostaisivat mutta englanti ei taitu? : Poimintoja ja suosituksia Helmet-kirjaston suomeksi tekstitetyistä peleistä aikuiseen makuun

 

 

Moi lukijat ja pahoittelut siitä ettei tähän blogiin ole hetkeen tullut päivityksiä. Julkaisutahti on muiden työkiireiden takia venynyt ja muuttunut erittäin epäsäännölliseksi. Tähän blogiin tuleekin nyt päivityksiä satunnaisesti kun esille nousee niin tärkeä asia että “pakkohan sitä on käsitellä”.

Vierailijablogaus: 2oo riviä koodia puolessa tunnissa

Kokemuksia pelipajan pitämisestä Lielahden kirjastossa Tampereella 17. ja 19.11.2015

Olin kehitellyt pelipajan ajatusta opiskellessani Tampereen yliopistossa informaatiotieteen ja interaktiivisen median ohjelmassa, kirjastotoimen opintokokonaisuudessa. Kevään 2015 aikana mm.