Pelin paikka -blogi

Pilottikokeilun tuloksia: Roolipelaamista eläkeläisille Yhteiset tarinat-pelin avulla. 

Pilottikokeilun tuloksia: Roolipelaamista eläkeläisille Yhteiset tarinat-pelin avulla. 

 

Pelin paikka LIVE - Peliviikon 2021 erikoislähetys: Yhteisökirjoittaminen ja SCP-pelit!

Oletko kauheiden ja yliluonnollisten tarinoiden ystävä? Oletko koskaan kuullut SCP:stä tai lukenut SCP-tarinoita? Entä tiedätkö mitä on yhteisökirjoittaminen, ja miten se liittyy tähän mainittuu SCP:hen? Kuinka pelit liittyvät tähän kuvioon? Entä veistostaide?

Pelikasvatusta kirjastossa-etäopiskelupaketti julkaistu LibOppiin!

Kurssi koostuu yhteensä kymmenestä erillisestä oppisisällöstä, joista jokainen avaa osaltaan pelikasvatuksen piirteitä ja tarkastelee pelejä ilmiönä eri näkökulmista.

Vierailijablogaus: Sateenkaarevaa pelattavaa kirjastosta

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä on videopeleissä käsitelty jo 80-luvulta asti, mutta vielä nykyäänkin isoissa pelijulkaisuissa valitettavan usein vain sivulauseessa, jos ollenkaan. Asenteet kuitenkin onneksi ovat muuttumassa.

Roolipelit tarjolle ikäihmisille!

Tällä hetkellä koetan siis löytää suomalaisista kirjastoista 1–5 pelinjohtajaa vetämään pilottiin liittyvät roolipelituokiot senioreille.

Kulttuuriruletti kirjastojen pihoille ennen kesäkuuta!

Kuinka muka voimme lainata mitään jos emme saa pitää ovia auki.

Pelin paikka LIVEn kolmas kausi starttaa perjantaina!

Pelin paikka LIVE palaa pyyntöjen mukaan tuotantotauolta kolmoskaudelleen hieman muuttuneena. Nyt kun COVID-19-epidemia pakottaa meidät kaikki pysymään kotona, on aika parantaa pelilukutaitoa tutustumalla pelien klassikkoteoksiin!

Kravatti päälle ja nettiin! (eli kirjastopalveluita etänä ja miten se tehdään?)

Pelit ovat sellainen kulttuurimuoto joissa etäläsnäoloa on hyödynnetty monin keinoin jo pitkään. Kerään tähän vinkiksi muutamia tapoja toteuttaa kirjastojen pelitoimintaa etänä, ja koetan samalla listata mihin muihin kirjaston palveluihin kyseinen tapa viedä kulttuuria etänä toimisi.

Nopeat fiilikset: Oodin Astraterra-tapahtuma 22.2.2020

Järjestimme Helsingin keskustakirjasto Oodissa talvilomaviikon lauantaina roolipelitapahtuman jonka ideana oli että lapsiperheet ja muut vastaavat peliporukat pääsisivät kokemaan roolipelitarinoista ja mahdollisesti saisivat näin aloitettua uuden kirjallisen harrastuksen.

Kirjastot! Tulkaa mukaan kansalliseen Cyberpunk-iltaan 20.02.2020!

Pelin paikka haastaakin nyt suomen kirjastot sankoin joukoin mukaan Suomen Roolipeliseuran organisoimaan ”Kansalliseen Cyberpunk-iltaan” joka järjestetään 20.02.2020!