Pelin paikka -blogi

Eloa ja osallisuutta satuhetkiin roolipelillisin työkaluin: Roolipelillinen satutunti julkaistu käyttöön ilmaiseksi!

Tervehdys kaikki satujen ja pelien ystävät! Haluaisin esitellä teille uunituoreen, aivan uudenlaisen palvelukonseptin, joka tuo satuihin uudenlaista syvyyttä ja jännitystä. Pidemmittä puheitta: Saanko esitellä, Roolipelillinen satutunti!

Pilottikokeilun tuloksia: Roolipelaamista eläkeläisille Yhteiset tarinat-pelin avulla. 

Pilottikokeilun tuloksia: Roolipelaamista eläkeläisille Yhteiset tarinat-pelin avulla. 

Yhteiset tarinat pilotti
 

Pelikasvatusta kirjastossa-etäopiskelupaketti julkaistu LibOppiin!

Kurssi koostuu yhteensä kymmenestä erillisestä oppisisällöstä, joista jokainen avaa osaltaan pelikasvatuksen piirteitä ja tarkastelee pelejä ilmiönä eri näkökulmista.

Vierailijablogaus: Sateenkaarevaa pelattavaa kirjastosta

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä on videopeleissä käsitelty jo 80-luvulta asti, mutta vielä nykyäänkin isoissa pelijulkaisuissa valitettavan usein vain sivulauseessa, jos ollenkaan. Asenteet kuitenkin onneksi ovat muuttumassa.

Roolipelit tarjolle ikäihmisille!

Tällä hetkellä koetan siis löytää suomalaisista kirjastoista 1–5 pelinjohtajaa vetämään pilottiin liittyvät roolipelituokiot senioreille.

Kravatti päälle ja nettiin! (eli kirjastopalveluita etänä ja miten se tehdään?)

Pelit ovat sellainen kulttuurimuoto joissa etäläsnäoloa on hyödynnetty monin keinoin jo pitkään. Kerään tähän vinkiksi muutamia tapoja toteuttaa kirjastojen pelitoimintaa etänä, ja koetan samalla listata mihin muihin kirjaston palveluihin kyseinen tapa viedä kulttuuria etänä toimisi.

Pelin Paikka LIVE uudistuu kolmoskaudelle 2020

Jo kahden vuoden ajan olemme kirjastokaistan kanssa yhteistyössä tehneet Pelin paikka LIVE-nimisiä streamilähetyksiä, joissa digipeleihin on pureuduttu teemoittain, aina kulloisenkin teeman asiantuntijan kanssa. Näkökulma ja käsittely näissä lähetyksissä on ollut hyvin “kirjastomainen” ja pelien kulttuurista arvoa esiin tuova ja korostava. 

Pelien ja pelillisyyden hyödyntäminen lukemisen edistämisessä

Tämä teksti on julkaistu myös Harri Sahavirran kokoamassa Helsingin kaupunginkirjaston julkaisussa "Kirjastot aikuisten lukemisen edistäjinä" (pdf).

Vierailijablogaus: Lautapelien pelaamisesta voi oppia paljon

Tämä kirjoitus käsittelee pääsääntöisesti lautapelien hyödyntämistä oppimisen apuna ja esittelee hieman lautapelien maailmaa yleisellä tasolla.

Pelit kiinnostaisivat mutta englanti ei taitu? Poimintoja ja suosituksia Helmet-kirjaston suomeksi tekstitetyistä peleistä aikuiseen makuun

Käsittelen tässä blogauksessa siis suomeksi käännettyjä pelejä jotka on suunniteltu aikuisille pelaajille. Tämä siitä syystä että usein törmää (varsinkin senioripelaajien kanssa jutellessa) sellaiseen asiaan että peliharrastuksen aloittamisen suurimpana esteenä on kielimuuri.