Pelin paikka -blogi

Pelin Paikka LIVE uudistuu kolmoskaudelle 2020

Jo kahden vuoden ajan olemme kirjastokaistan kanssa yhteistyössä tehneet Pelin paikka LIVE-nimisiä streamilähetyksiä, joissa digipeleihin on pureuduttu teemoittain, aina kulloisenkin teeman asiantuntijan kanssa. Näkökulma ja käsittely näissä lähetyksissä on ollut hyvin “kirjastomainen” ja pelien kulttuurista arvoa esiin tuova ja korostava. 

Pelien ja pelillisyyden hyödyntäminen lukemisen edistämisessä

 

Tämä teksti on julkaistu myös Harri Sahavirran kokoamassa Helsingin kaupunginkirjaston julkaisussa "Kirjastot aikuisten lukemisen edistäjinä". 

Vierailijablogaus: Lautapelien pelaamisesta voi oppia paljon

Sain lelukaupat.fi:n Jari Vaskolta pyynnön julkaista hänen kirjoittamansa vierailijablogaus Pelin Paikka-Blogissa. Tottakai suostuin kun aihekin oli näin tärkeä ja kiinnostava. Jari käsittelee tekstissään oppimista ja lautapelejä. Lopusta löytyy myös vierailevan kirjoittajan pelivinkkejä. 

T: Heikki

______________

 

Pelit kiinnostaisivat mutta englanti ei taitu? : Poimintoja ja suosituksia Helmet-kirjaston suomeksi tekstitetyistä peleistä aikuiseen makuun

 

 

Moi lukijat ja pahoittelut siitä ettei tähän blogiin ole hetkeen tullut päivityksiä. Julkaisutahti on muiden työkiireiden takia venynyt ja muuttunut erittäin epäsäännölliseksi. Tähän blogiin tuleekin nyt päivityksiä satunnaisesti kun esille nousee niin tärkeä asia että “pakkohan sitä on käsitellä”.

Vierailijablogaus: 2oo riviä koodia puolessa tunnissa

Kokemuksia pelipajan pitämisestä Lielahden kirjastossa Tampereella 17. ja 19.11.2015

Olin kehitellyt pelipajan ajatusta opiskellessani Tampereen yliopistossa informaatiotieteen ja interaktiivisen median ohjelmassa, kirjastotoimen opintokokonaisuudessa. Kevään 2015 aikana mm.

Haluatko päästä helpolla? Kansallisen peliviikon verkkolähetykset näkymään kirjastoon.

 

Kansallisella peliviikolla on tarjolla monenlaisia tapahtumia ja toimintaa.

Monet ovat kysyneet mikä olisi helpoin tapa kirjastolle osallistua kansalliseen peliviikkoon. Nyt se ratkaisu on syntynyt. Pelaava kansa-verkkolähetykset!

Pelikasvattajien verkosto järjestää verkkoon asiapitoisia pelikulttuuria avaavia striimejä keskiviikosta lauantaihin.

Mitä tuore EU-päätös konsolipeleistä kirjastossa oikein tarkoittaa käytännössä

HelMet-kirjaston uutisessa tuoreesta EU-tuomioistuimen päätöksestä lukee että:

“Euroopan Unionin tuomioistuimen päätös ja Suomen Tekijänoikeusneuvoston tuore lausunto mahdollistavat kirjastojen konsolipelikokoelmien huomattavan laajentumisen.