Haluatko päästä helpolla? Kansallisen peliviikon verkkolähetykset näkymään kirjastoon.

Kansallinen pelipäivä -juliste. Piirroskuvassa lapsia pelaamalla lautapeliä.

Kansallisella peliviikolla 2015 on tarjolla monenlaisia tapahtumia ja toimintaa.

Monet ovat kysyneet mikä olisi helpoin tapa kirjastolle osallistua kansalliseen peliviikkoon. Nyt se ratkaisu on syntynyt. Pelaava kansa-verkkolähetykset!

Pelikasvattajien verkosto järjestää verkkoon asiapitoisia pelikulttuuria avaavia striimejä keskiviikosta lauantaihin.

Keskiviikon, torstain ja perjantain lähetykset tulevat twitch.tv:n kautta ja lauantain päälähetys on nähtävissä YLE:n areenassa. Jos missaa päälähetyksen lauantaina jää siitä areenaan onneksi tallenne jota voi käyttää pelikasvatussisältönä ja vaikkapa keskustelutilaisuuden alustajana myöhemminkin. Arkipäivien lähetykset juontaa pelikasvatustutkija Mikko Meriläinen, lauantain päälähetyksen Yle Aamun Tähtihetkestä tuttu Jenni Koponen.

Päälähetyksessä palkitaan myös vuoden pelikasvattaja 2015.

Lähetyksien nimenä ja kantavana teemana on ”Pelaava kansa”:

Kansallista pelipäivää 21.11. edeltävällä viikolla on tarjolla sarja Pelaava kansa -nimellä kulkevia verkkolähetyksiä. Pelikulttuurin erilaisia ilmiöitä esittelevät lähetykset on suunnattu sekä pelaajille että peleistä kiinnostuneille kasvattajille. Lähetyksissä haastatellaan monipuolisesti pelaamisen asiantuntijoita eri aloilta - kilpapelaajista nuorisotyöntekijöihin ja peliteollisuuden edustajiin.

Pelaava kansa -lähetysten aiheet ja aikataulut:

18.11. Ke klo 18.00-19.30: Pelaava kansa #1 - eSports (www.twitch.tv/pelipaiva)

Ensimmäisessä verkkolähetyksessä keskustellaan elektronisesta urheilusta eli esportsista. Teemoina ovat mm. Suomen elektronisen urheilun tila, vedonlyönti ja naisten vähäinen osuus elektronisen urheilun parissa. Vieraina ovat Ylen elektronisen urheilun lähetyksistä tutut Teemu "wabbit" Hiilinen ja Juha "aNGeldusT" Kurppa, bloggaaja Mari "maribeibe" Hietala sekä kilpapelaaja Tom "stonde" Glad. Keskustelun jälkeen lähetys huipentuu aNGeldusTin ja stonden AWP-kaksintaisteluun.

19.11. To klo 18.00-19.30: Pelaava kansa #2 - Pelivideot ja striimaaminen (www.twitch.tv/pelipaiva)

Toisessa verkkolähetyksessä keskustellaan pelivideoista YouTubessa ja suoratoisto-, eli striimauspalveluissa. Lähetyksessä puhutaan esimerkiksi videoiden tekemisestä ammattina, nettivideotähteyden hyvistä ja huonoista puolista ja annetaan vinkkejä videoiden tekemisestä kiinnostuneille. Vieraina ovat suositut tubettajat Jonna "wildeem" Paananen ja Juuso "J0P" Pekkarinen. Lähetyksessä päästään myös seuraamaan wildeemin ja J0Pin Resogun-pelaamista.

20.11. Pe klo 18.00-19.30: Pelaava kansa #3 - Pelikäytös (www.twitch.tv/pelipaiva)

Kolmannessa verkkolähetyksessä keskustellaan peli- ja nettikäytöksestä. Lähetyksessä pohditaan pelikulttuurin nurjia puolia, tunteiden kuumenemista kilpailutilanteissa ja mietitään, miten pelien käytöskulttuuria voisi parantaa. Keskustelijoina ovat Helsingin kaupunginkirjaston gamebrarian Heikki Marjomaa, viestintä- ja yhdenvertaisuusasiantuntija Riikka Kaukinen sekä nuorisotyöllisen Well Played -hankkeen Miika Pulkkinen.

21.11. La klo 16.00-17.30: Pelaava kansa - Päälähetys (Yle Areena)

Verkkolähetyksessä pelataan ja keskustellaan pelaamisesta monipuolisen vierailijakaartin kanssa. Mukana on lukuisia tunnettuja suomalaisia pelaajia, asiantuntijoita ja pelialan ammattilaisia. Lähetyksessä palkitaan lisäksi Vuoden pelikasvattaja.

 

Ehdottaisinkin että mikäli vain mahdollista pyörittäkää näitä verkkolähetyksiä kirjastotilassa asiakkaille. Jos teette niin, kannattaa myös ilmoittautua lähetyspaikaksi osoitteessa pelipaiva.fi (osallistu pelipäivään) ja siten kuitata helppoa näkyvyyttä kunniaa ja kokemuspisteitä kirjastollenne kansalliseen pelipäivään osallistumisesta.

Striimitiedote pelipaiva.fi-sivulla

-Heikki