Pelin paikka -blogi

Pelin paikkaTervetuloa kirjastojen valtakunnalliseen peliaiheiseen ”Pelin paikka” -blogiini.

Kirjastot ovat viime vuosina  ottaneet kiitettävästi vastuuta ja koppia pelien ja pelikutarjoamisesta ja esittelemisestä käyttäjille. Myös pelit ja pelaaminen on vakiintunut munin paikoin pysyväksi ja tärkeäksi osaksi kirjastopalvelua. Kansalliseen pelipäivään osallistuu joka vuosi enemmän kirjastoja ympäri suomen. Lisäksi kirjastojen  mediakasvatuksen pelikasvatusosio on paljon paremmalla tasolla kuin vaikkapa viisi vuotta sitten.

Pelin paikka oli alun perin Helsingin kaupunginkirjaston mainio hanke vuosina 2013-2014 jossa minulla oli kunnia  työskennellä. Hankkeen tarkoituksena oli edistää pelien ymmärrystä ja pelikasvattaa sekä asiakkaita että kirjastolaisia. Onnistuimme hankkeessa hienosti, mutta työ ei ole vielä tehty. Pelikasvatukselle ja -tiedolle on tilausta vastaisuudessakin kirjastoissa ympäri suomen. Sen vuoksi tämä blogi ja nämä sivut ovat olemassa.

Blogin  tarkoituksena on luodata pelaamista ja pelikulttuuria ja sen ilmiöitä enimmäkseen kirjastonäkökulmasta. Kirjastoille pelit  näyttäytyvät voimakkaasti kulttuurisisältöinä ja koko kansan kulttuurina tarinasisältöjä ja oppimisnäkökulmaa unohtamatta. Toivon, että tämän blogin seuraaminen parantaa pelilukutaitoasi ja antaa kivoja elämyksiä sekä uutta näkökulmaa sekä kirjastotyöhön että muuhun elämiseen.

P.S. Olisi myös erittäin mielenkiintoista saada mukaan vierailevia blogaajia esimerkiksi pelialan yrityksistä ja muista tahoista jotka haluaisivat arvioida pelejä kulttuuri-/tarinasisältöinä henkilökohtaisella ja rennolla otteella. Lisäksi olisin kiinnostunut saamaan peliaiheisia kertomuksia ja kokemuksia suoraan kirjastoista tässä blogissa julkaistavaksi.

Hauskoja lukukertoja!

Heikki Marjomaa

 

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?