Kirjastot! Tulkaa mukaan kansalliseen Cyberpunk-iltaan 20.02.2020!

On Cyberpunkin vuosi 2020! 

Pelin paikka haastaakin nyt suomen kirjastot sankoin joukoin mukaan Suomen Roolipeliseuran organisoimaan ”Kansalliseen Cyberpunk-iltaan” joka järjestetään 20.02.2020!

Kansallinen Cyberpunk 2020-ilta.

Mistä on kysymys?

(Lainaus Suomen Roolipeliseuran sivulta):
Kolme vuosikymmentä sitten 1990-luvun alussa julkaistu ja suomennetttu Cyberpunk 2020 -pöytäroolipeli maalaili tuolloin vielä kaukaiseen vuoteen 2020 pelimaailman dystooppisilla väreillä. Pelin visioima maailma oli synkkä soppa megakorporaatioita, vaarallisia suurkaupunkeja, kybernetiikkaa, virtuaalimaailmoja, muotia ja muotihuumeita, aseita ja väkivaltaisia katujengejä – kaikkia kertakaikkisen viileitä juttuja, jotka otettiin suurella ilolla ja mielenkiinnolla vastaan monissa suomalaisissa roolipelipöydissä.

Kansallinen Cyberpunk 2020-ilta on kollektiivinen tapa viettää Cyberpunk 2020:n “vuosipäivää” eli esimerkiksi pelata ja muistella menneitä pelejä yhdessä vanhan tai uuden peliporukan sekä muiden, suomalaisesta sosiaalisesta mediasta löytyvien kyberpunkkareiden kanssa. Sen lisäksi, että pelin povailema synkkä tulevaisuus on nyt alkanut, ja että pelivanhus täyttää pyöreitä vuosikymmeniä, voidaan samalla juhlistaa sitä, että se on vanhentunut kunniakkaasti, pitänyt pintansa vuosikymmenten ajan ja pukannut suosionsa myötä maailmaan myös jälkeläisen: Cyberpunk Red -pöytäroolipelin, joka tullaan näkemään myöhemmin tänä vuonna.

On siis aika kaivella NMT-puhelimet ja pelilasit esiin ja juhlistaa Cyberpunk 2020 -pöytäroolipeliä helmikuun 20. päivän iltana tänä synkkänä vuonna 2020. Kykenevät voivat pyrkiä ajoittamaan oman tapahtumansa myös maagisen kellonlyömän 20:20 ympärille. 

Muiden punkkareiden kanssa voit koota rivejä illan Facebook-tapahtumassa!


Cyberpunk-genreen liittyvät tarinat ovat sekä arkipäiväistymässä että yleistymässä myös elokuvien, tv-sarjojen, kirjallisuuden ja digitaalisten pelien puolella. Nyt onkin oivallinen aika juhlistaa tätä synkkää ja dystooppista mutta samalla krominkiiltävää ja äärimmäisen coolia genreä jonka tarinoista olemme saaneet eri muodoissa jo useita vuosikymmeniä nauttia.  


Kuinka kirjasto sitten voi osallistua:

Kansallisen cyberpunk-illan sivulta löytyy rutkasti osallistumisohjeita roolipelaajille.  Itse olen kerännyt tähän alle muutaman (d6) helpon tavan joilla juuri sinun kirjastosi voi helposti osallistua tähän kansalliseen tapahtumaan.

1. Järjestä Cyberpunk 2020-roolipeli-ilta!            

Esimerkiksi Keskustakirjasto Oodin roolipelikerho järjestää Cyberpunk-teemaisen roolipeli-illan jossa pelataan neljä Cyberpunk 2020-roolipelisessiota. Muista että sessioita ei tarvitse olla useita, vaan yksikin riittää. Pelaajat ja pelinjohtajat kannattaa kerätä tapahtumaan etukäteen. Voit myös kysellä kirjastonne kävijöiltä halukkuutta tulla pelinjohtajaksi Cyberpunk-peli-iltaan. Kannattaa myös muistaa,  että skenaarion valmisteluun menee jonkin verran aikaa pelinjohtajalta, joten ihan ex-tempore se ei välttämättä onnistu. Jos kuitenkin tulee tarvetta ns. ”vetää hatusta”-Cyberpunk-teemainen roolipelisessio niin kannattaa tutustua tähän yksinkertaiseen kahden sivun roolipeliin jolla tuonkaltainen on helppoa toteuttaa.  

2. Järjestä Cyberpunk-roolipelistreamin katselutapahtuma!

Laita Noppatuurin Cyberpunk-illan roolipelistream pyörimään kirjastotilaan. Stream löytyy osoitteesta https://www.twitch.tv/noppatuuri. Tarkempi lähetysaika selviää myöhemmin. Muistathan että Cyberpunkin toistuvana teemana on sorrettujen arkitodellisuus, joten ihan perheen pienimmille se ei sovi. Päihteet ja väkivalta ovat siis tarinoissa läsnä mutta eivät ihannoituina. Uskoisin että roolipelilähetystä voi hyvillä mielin seurata yläkouluikäiset ja sitä vanhemmat kirjastonkävijät.  

3. Järjestä lukupiiri tai kirjallisuustapahtuma

Jos kirjastostanne löytyy cyberpunk-scifin tuntija niin pyydä häntä järjestämään lukupiiri cyberpunk-kirjallisuuden ympärille. Myös paneelitkeskustelut ja luennot toimivat varmasti tässä hyvin.

4. Järjestä leffailta

Jos kirjastollanne on elokuvien esitysoikeuksia, koeta löytää katalogista mahdollisimman cyberpunk-teemainen elokuva. Esimerkiksi Blade Runner, Ready Player One, Matrix, Ghost in the Shell, Robocop & Judge Dredd-elokuvat soveltuvat tähän mainiosti

5. Järjestä cyberpunk-proppi tai cosplaytyöpaja

Kirjastoissa askarrellaan nykyään paljon. Jos teillä on jonkinlainen askartelutila tai makerspace, niin järjestä tapahtuma jossa tehdään vaikkapa cyberpunk-aiheisia cosplayasuja, 3d-tulostetaan implantteja ja kiillotetaan pelilaseja sekä laitetaan tuttuihin esineisiin hieman kromia pintaan.

6. Järjestä New Retro -levyraati

Cyberpunk-maailmoihin täydellisesti sopiva New Retro -musiikki on kasvattanut suosiotaan todella paljon. Etsi tuontyyppistä musiikkia ja järjestä kirjastonne kävijöille levyraati. Neonvaloista ja somistuksesta plussaa.

 

Tapahtuman kuvituskuvan voit napata vaikka tästä blogipostauksesta. Sen laatimisesta suurkiitokset Jari Palviaiselle.  

P.S.
Muista jakaa cyberpunk-illastasi vaikka kuva tai video sosiaalisen median datavirtaan!  Hyvä hashtageja ovat esimerkiksi: #cyberpunk #cyberpunk2020 #cyberpunkfin #cyberpunkcity #cyberpunk2020fin

Tulevaisuus on nyt! 

-HeikkiKir

 

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.