Avoin kutsu: kaikki kirjastot mukaan kansalliseen pelipäivään

Kansallista pelipäivää vietetään tänä vuonna jo neljättä kertaa. Varsinainen pelipäivä on lauantaina 15.11. mutta koko viikon ajan voi osallistua. Pelipäivätapahtumaksi riittää mikä vain peliaihetta käsittelevä tapahtuma. Erilaiset kisat, tempaukset, luennot ja paneelikeskustelut ovat olleet suosiossa pelipäivätapahtumina. Samalla tapahtumalla osallistut myös pohjoismaiseen Nordic Game Day -tapahtumaan automaattisesti.

Tarkempaa tietoa

Kansallinen pelipäivä on Pelikasvattajien verkoston järjestämä teemaviikoksi laajentunut teemapäivä, jonka tavoitteena on saada lapset ja aikuiset pelaamaan yhdessä, jotta pelaamiseen liittyvät ennakkoluulot muuttuvat omiksi kokemuksiksi. Varsinainen pelipäivä on lauantaina 15.11.2014, mutta tapahtumia järjestetään pitkin viikkoa eri puolilla Suomea.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on laatinut kulttuuripoliittiset suuntaviivat hyvän medialukutaidon edistämiseksi vuosille 2013–2016, jossa yksi keskeinen kehittämisen alue on digitaaliseen pelaamiseen liittyvä mediakasvatus. Lasten ja nuorten pelaamiseen kiinnitetään esimerkiksi perheissä usein vähemmän huomiota kuin muun median käyttöön. Kansallinen pelipäivä pyrkii tukemaan perheiden kasvatustyötä tarjoamalla monipuolisesti tietoa pelaamiseen liittyvistä kysymyksistä.

Kuinka osallistua?

Kansalliseen pelipäivää osallistuminen on helppoa. Mietit vain peliaiheisen tapahtuman, ilmoitat siitä pelipäivän sivuille ja järjestät sen. Olisi upeaa jos pelipäivätapahtumia alkaisi ilmestyä sivuille mahdollisimman pian. Myös markkinoinnin kannalta kannattaa pelipäivätapahtuma olla ajoissa ilmoitettuna sivuilla. Olisi myös mahtavaa jos voisit jakaa upean pelitapahtumaideasi muidenkin käyttöön myös tekemällä siitä tapahtumareseptin Kirjastot.fi:n tapahtumapankkiin. Näin muutkin kirjastot saisivat nauttia upeasta ideastasi ja järjestää itse vastaavan.

Miksi osallistua?

Osallistuessaan kansalliseen pelipäivään, osallistuu kirjasto samalla myös pohjoismaisten kirjastojen Nordic Game Day -tapahtumaan. Kirjasto järjestää mediakasvatustapahtuman joka on samaan aikaan kansallinen ja kansainvälinen. Myös Nenäpäivä on samoihin aikoihin, joten jos haluat lyödä koko kärpäsparven yhdellä iskulla on se nyt mahdollista.

Pikaohje

  1. varaa kalenterista aikaa pelipäivätapahtumalle viikolla 46
  2. mieti tapahtuma jonka haluat järjestää (voit hakea ideoita vaikkapa näiden sivujen pikaohje-osiosta)
  3. ilmoita tapahtuma pelipäivän sivuille
  4. markkinoi: voit käyttää pelipäivän julistetta ja materiaaleja.
  5. järjestä tapahtuma ja tsekkaa myös, mitä muuta suomessa tapahtuu peliviikolla

Lisätietoa:
www.pelipaiva.fi
www.facebook.com/pelipaiva

 

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?