Oletko kauheiden ja yliluonnollisten tarinoiden ystävä? Oletko koskaan kuullut SCP:stä tai lukenut SCP-tarinoita? Entä tiedätkö mitä on yhteisökirjoittaminen, ja miten se liittyy tähän mainittuu SCP:hen? Kuinka pelit liittyvät tähän kuvioon? Entä veistostaide?
Kurssi koostuu yhteensä kymmenestä erillisestä oppisisällöstä, joista jokainen avaa osaltaan pelikasvatuksen piirteitä ja tarkastelee pelejä ilmiönä eri näkökulmista.
Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä on videopeleissä käsitelty jo 80-luvulta asti, mutta vielä nykyäänkin isoissa pelijulkaisuissa valitettavan usein vain sivulauseessa, jos ollenkaan. Asenteet kuitenkin onneksi ovat muuttumassa.
Pelin paikka LIVE palaa pyyntöjen mukaan tuotantotauolta kolmoskaudelleen hieman muuttuneena. Nyt kun COVID-19-epidemia pakottaa meidät kaikki pysymään kotona, on aika parantaa pelilukutaitoa tutustumalla pelien klassikkoteoksiin!
Pelit ovat sellainen kulttuurimuoto joissa etäläsnäoloa on hyödynnetty monin keinoin jo pitkään. Kerään tähän vinkiksi muutamia tapoja toteuttaa kirjastojen pelitoimintaa etänä, ja koetan samalla listata mihin muihin kirjaston palveluihin kyseinen tapa viedä kulttuuria etänä toimisi.
Järjestimme Helsingin keskustakirjasto Oodissa talvilomaviikon lauantaina roolipelitapahtuman jonka ideana oli että lapsiperheet ja muut vastaavat peliporukat pääsisivät kokemaan roolipelitarinoista ja mahdollisesti saisivat näin aloitettua uuden kirjallisen harrastuksen.
Pelin paikka haastaakin nyt suomen kirjastot sankoin joukoin mukaan Suomen Roolipeliseuran organisoimaan ”Kansalliseen Cyberpunk-iltaan” joka järjestetään 20.02.2020!