"Minä sinua vaan" Elli-enkelin matka

”Minä sinua vaan” Elli-enkelin matka kertoo syvästi kehitysvammaisena syntyneen lapsen elämän mittaisen tarinan. Se on avoimesti mutta kauniisti kuvaillen kerrottu tarina ihmisyydestä ja epäoikeudenmukaisuudesta jota perhe kohtasi matkan varrella.

Jotta äiti sai  kehitysvammaisen ja vain yhden kilon painoisen pienen tyttärensä hetkeksi osaksi elämäänsä, joutui hän taistelemaan uskomattoman monista asioista joiden uskoisi olevan itsestäänselvyyksiä 2000-luvun Suomessa. Matka Ellin kanssa oli täynnä toivoa, pelkoa ja surua, mutta ennenkaikkea taistelutahtoa.

Elli kosketti lyhyellä elämällään suurta joukkoa ihmisiä ja sai melko paljon julkisuutta osakseen. Kaikki alkoi äidin ylläpitämästä blogista ajatustenihuonossaseurassa.vuodatus.net jossa äiti alkoi pitää rohkeaa, avointa päiväkirjaa erilaisesta odotusajastaan. Teos pohjautuu noihin hetkiin ajalta 2014-2015.

Kuultuaan Ellistä, tavalliset perheenäidit ja -isät halasivat omia lapsiaan hiukan tiukemmin, erityislasten vanhemmat ja heidän kanssaan työskentelevät ammattilaiset heräsivät jakamaan kokemuksiaan ja keskustelivat avoimesti esimerkiksi siitä onko erityisillä ihmisillä oikeus syntyä. Myös hoitoalan ammattilaiset löysivät pienen Ellin tarinan.

Teos on suunnattu myös lapsensa menettäneille sekä uudesta raskaudesta haaveileville ja raskaana oleville. Teoksessa sivutaan uutta raskautta joka on ilon ja toivon ohella täynnä epävarmuutta ja jännitystä aiemman menetyksen jälkeen. Kirjassa käsiitellään avoimesti surun eri muotoja ja miten se koettelee esimerkiksi parisuhdetta.

Kirjoittaja toimii työssään syvästi kehitysvammaisten lasten ja heidän perheidensä parissa ja se antaa osaltaan myös näkökulmaa tekstiin.

 

Score: 0

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?