Heli Haavisto: Wernerilandia - ympyrässä on vastaus kaikkeen

Wernerilandian ensimmäinen osa ilmestyi keväällä 2015. Nyt Wernerin ja hänen pehmoelefanttinsa, Puppernikkelin, tarina jatkuu fantasiaromaanin toisessa osassa.

Vuorenpeikko Röhveli on varastanut Sateenkaarikiven, mikä aiheuttaa saaressa outoja muutoksia. Menneisyys tunkeutuu nykyisyyteen, eikä mikään ole enää turvallista ja varmaa. Werneri lähtee matkaan pelastaakseen Wernerilandian, mutta onnistuuko hän siinä? Vai onko matkan tarkoitus jotain aivan muuta?

Wernerilandia-kirjojen kirjoittaja Heli Haavisto kokee aina olleensa henkinen etsijä. Monien aatteiden joukosta omimmaksi on osoittautunut Ihmeiden oppikurssi, jonka ajatuksia löytyy myös Wernerilandiasta. Kirja painottaakin sitä, että vaikka koemme elävämme maan päällä ihmisen kehossa, se ei ole totuus meistä, vaan kokemus, jonka luulemme olevan totta.

Todellisuudessa olemme henkiolentoja ja sellaisina täydellisiä – mitä harvoin kuitenkaan muistamme. Siksi henkisen kehityksen sijaan olisi parempi puhua henkisestä heräämisestä, niiden esteiden poistamisesta, jotka estävät meitä tiedostamasta syvintä olemustamme.

Haavisto, Heli (2016). Wernerilandia - ympyrässä on vastaus kaikkeen. II osa. Kurikka: Valmiixi. 236 s. Kansien kuvat: Heli Haavisto. ISBN 978-952-5965-39-1 (4-värikuvitus).

Luokitus: UDK 894.541, YKL 84.2.

Asiasanat: fantasia, sadut, ideologiat, vaihtoehtoishistoria; henkinen kasvu, elämäntaito, tietoisuus

Kirjan esittely: http://www.valmiixi.fi/2016/02/heli-haavisto-wernerilandia-ympyrassa.html

Lisätiedot: BTJ Digikirjo (touko-2016), Kirjavälitys ja muut sekä http://www.valmiixi.fi/

Score: 0

Joko olet tutustunut suomalaisen fantasiakirjailija Heli Haaviston Wernerilandia-kirjoihin? Ne kertovat Werneristä, joka muuttaa pehmoelefanttinsa Puppernikkelin kanssa omaan sielunmaisemaansa, Wernerilandiaan.

Kirjan ykkös- ja kakkososien lisäksi oivalluksia henkilöhahmoista – ja vähän omasta elämästäkin – voi tehdä kirjailijan samannimisessä blogissa. Joulun kunniaksi siellä ilmestyi joulukalenteri kirjojen 24 kuvasta. Ensimmäisissä pohdittiin miellyttämistä ja mielikuvitusta.

Wernerilandian kalenteriin pääset täältä: http://www.valmiixi.fi/2018/12/wernerilandian-joulukalenteri-2018.html

Score: 0

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?