Tapahtumaresepti

Digitalkkareita, mobiilivinkkauksia ja tablettitohtoreita!

Kirjastot voivat tukea asiakkaiden tietoteknistä osaamista monella tapaa! Sen näkee hyvin selaamalla Tapahtumapankin kategorioita: tabletit, muu tietotekniikka ja ekirjat. Alla on koottuna erinomaisia kirjastopalveluita ja -tapahtumia, joiden avulla eri-ikäiset asiakkaat voivat oppia käyttämään tietoteknisiä laitteita monipuolisesti ja turvallisesti.

Lue reseptit ja poimi ideat omaan kirjastoosi!

Digitalkkari

"Digitalkkari auttaa ja opastaa asiakkaita kirjastossa erityisesti tietoteknisissä asioissa. Digitalkkari auttaa kirjastossa asioimisessa esimerkiksi tulostamisessa, skannaamisessa ja kopioimisessa. Digitalkkari opastaa myös omien mobiililaitteiden, kirjaston e-aineistojen ja erilaisten mobiililaitteiden peruskäytössä. Digitalkkari on siis digiasioiden Handy man! Digitalkkarille voi joko varata ajan, tulla vastaanotolle päivystysaikana tai napata hihasta kirjaston tilassa. Digitalkkari tekee myös muuta kirjastotyötä. Digitalkkarit ovat palkattomia datanomiopiskelijoita, jotka saavat kirjastotyöllään suoritettua opintoihin liittyvän työssäoppimisjakson." (Helsingin kaupunginkirjasto)

Läppäritohtori

"Ajanvarauksella toimiva läppäritohtori auttaa ja opastaa asiakasta selviytymään tietokoneongelmista. Yleisimpiä toimenpiteitä ovat mm. päivitysten asennus, haittaohjelmien poisto ja tietokoneen palautus tehdasasetuksiin." (Kaupunkiverstas, Helsingin kaupunginkirjasto)