Tapahtumaresepti

Tempauksia kesäkaudelle!

Mitä kaikkea hauskaa kirjasto voisi järjestää kesän kynnykselle, alkukesän sadepäivinä ja heinäkuun helteissä? Alla on koottuna muutamia oivallisia reseptejä Tapahtumapankista. Jos kirjastollasi on omia kesäperinteitä tai uusia tempauksia tulossa, voit jakaa niitä muille kirjastoille tämän helpon reseptipohjan avulla. Inspiroivaa kesää kaikille!

#Vinkkiviikossa-kampanja sosiaalisessa mediassa
Kirjasto vinkkaa kerran viikossa kirjoja kesälomalla luettavaksi. Vinkit tehdään Instagram-videoina, mutta yhtä hyvin vinkki voi olla myös valokuva ja tekstiä. Vinkit jaetaan kirjaston sosiaalisen median kanavissa, kuten facebook, Twitter ja Instagram. Vinkkaajina ovat kirjaston työntekijät ja/tai mukaan lähteneet asiakkaat. Kampanjan avulla nostetaan esiin aineistoja, mutta siinä sivussa rennolla tavalla myös kirjaston henkilökuntaa. (Kallion kirjasto)

Poistokirja-askartelu
Alkukesän sateisina päivinä on hauska askarrella! "Poistokirja-askartelupajan voi järjestää aikuisille tai lapsille kirjojen ja kierrätyksen ystäville. Käsityöopettaja tai askartelutaitoinen kirjastonhoitaja opastaa kirjojen tuunauksessa ja antaa askarteluvinkkejä. Askartelutapahtumaan voi piipahtaa tekemään yhden tuunauksen tai askarrella ajan kanssa vaikkapa koko kaksituntisen työpajan." (Lahden kaupunginkirjasto)