IFLA Green Library Award thaimaalaiselle yliopistokirjastolle

Thaimaalainen Rangsitin yliopiston kirjasto on voittanut Kansainvälisen kirjastoliitto IFLAn ympäristöpalkinnon. Viidettä kertaa valittu huomionosoitus on tarkoitus virallisesti jakaa seuraavassa IFLA-kongressissa Dublinissa, Irlannissa 18. elokuuta 2020. Palkintoilmoituksen julkaisi IFLAN ympäristön ja kestävän kehityksen ryhmä ENSULIB (Environment, Sustainability and Libraries Special Interest Group).

Rangsitin yliopiston kirjasto on yksityinen laitos, mutta se on paikallisten saatavilla, ja se myös tavoittaa paikalliset koulut ja vankilat sekä opettajat ja opiskelijat. Kirjaston johdossa on sitouduttu kestävän kehityksen tavoitteisiin, ja koko yhteisöä ohjataan kiinnittämään parempaa huomiota ympärisöasioihin, perusteluissa todetaan.

Ehdokkaita Green Library Awardin saajaksi tuli yli 50 kappaletta neljältä eri mantereelta.

Lehdistötiedote, IFLA Green Library Award 2020

ENSULIB