Kaikki kirjastot mukaan kansalliseen Cyberpunk-iltaan 20.02.2020!

On Cyberpunkin vuosi 2020!

Pelin paikka haastaakin nyt suomen kirjastot sankoin joukoin mukaan Suomen Roolipeliseuran organisoimaan ”Kansalliseen Cyberpunk-iltaan” joka järjestetään 20.02.2020!

cyberpunkilta

Mistä on kysymys?

(Lainaus Suomen Roolipeliseuran sivulta):
Kolme vuosikymmentä sitten 1990-luvun alussa julkaistu ja suomennetttu Cyberpunk 2020 -pöytäroolipeli maalaili tuolloin vielä kaukaiseen vuoteen 2020 pelimaailman dystooppisilla väreillä. Pelin visioima maailma oli synkkä soppa megakorporaatioita, vaarallisia suurkaupunkeja, kybernetiikkaa, virtuaalimaailmoja, muotia ja muotihuumeita, aseita ja väkivaltaisia katujengejä – kaikkia kertakaikkisen viileitä juttuja, jotka otettiin suurella ilolla ja mielenkiinnolla vastaan monissa suomalaisissa roolipelipöydissä.

Kansallinen Cyberpunk 2020-ilta on kollektiivinen tapa viettää Cyberpunk 2020:n “vuosipäivää” eli esimerkiksi pelata ja muistella menneitä pelejä yhdessä vanhan tai uuden peliporukan sekä muiden, suomalaisesta sosiaalisesta mediasta löytyvien kyberpunkkareiden kanssa. Sen lisäksi, että pelin povailema synkkä tulevaisuus on nyt alkanut, ja että pelivanhus täyttää pyöreitä vuosikymmeniä, voidaan samalla juhlistaa sitä, että se on vanhentunut kunniakkaasti, pitänyt pintansa vuosikymmenten ajan ja pukannut suosionsa myötä maailmaan myös jälkeläisen: Cyberpunk Red -pöytäroolipelin, joka tullaan näkemään myöhemmin tänä vuonna.

On siis aika kaivella NMT-puhelimet ja pelilasit esiin ja juhlistaa Cyberpunk 2020 -pöytäroolipeliä helmikuun 20. päivän iltana tänä synkkänä vuonna 2020. Kykenevät voivat pyrkiä ajoittamaan oman tapahtumansa myös maagisen kellonlyömän 20:20 ympärille.

Muiden punkkareiden kanssa voit koota rivejä illan Facebook-tapahtumassa!

Cyberpunk-genreen liittyvät tarinat ovat sekä arkipäiväistymässä että yleistymässä myös elokuvien, tv-sarjojen, kirjallisuuden ja digitaalisten pelien puolella. Nyt onkin oivallinen aika juhlistaa tätä synkkää ja dystooppista mutta samalla krominkiiltävää ja äärimmäisen coolia genreä jonka tarinoista olemme saaneet eri muodoissa jo useita vuosikymmeniä nauttia.

Katso lisätiedot ja osallistumisvinkit kirjastoille: https://www.kirjastot.fi/pelin-paikka-blogi/kirjastot-mukaan-kansalliseen-cyberpunk-iltaan

Kaupunki
Koko suomi!