Oskar Merikannon teosluettelo - ennakkotietoa

Olen uudistanut vuonna 1994 julkaisemani teosluettelon Oskar Merikannon sävellykset perusteellisesti ja noin 550-sivuinen julkaisu Oskar Merikannon teosluettelo valmistuu toukokuun loppuun mennessä, jos ei yllätyksiä satu. Bruttomyyntihinta (käytännössä omakustannushinta) asettunee jonnekin 35-40 euron välille (Melartinia myytiin 38 eurolla ja tämä on samaa kokoluokkaa).

Kun yritän välttää turhaa paperinkulutusta ja metsienhakkuuta, teen mahdollisimman pienen painoksen. Merikanto on kuitenkin sen verran suosittu säveltäjä, että arvelen hänen teosluettelonsa herättävän hitusen enemmän kiinnostusta kuin yleensä. Siihen on perustetta myös siinä mielessä, että tässä luettelossa on runsaasti (kymmeniä) aiemmin tuntemattomia teoksia, teosinformaation määrä on moninkertaistunut ja kaikki opusnumerottomat sävellykset ovat saaneet OM-koodin. Lyhyesti sanoen uusi luettelo korvaa vanhan teosluettelona kokonaisuudessaan, vaikka vanhan kirjan kaikkia osioita ei nyt toistetakaan.

Olisin kovin kiitollinen, jos luettelon pääostajakunta eli Suomen kirjastot voisivat antaa minulle jonkinlaista ennakkovinkkiä mahdollisista hankintahaluistaan. En pyydä mitään sitovia päätöksiä vaan lähinnä osviittaa sen ratkaisemiseen, otanko kirjasta 40, 50 vai peräti 60 kappaleen painoksen. Jos edes jotkut tämän palstan lukijoista voisivat laittaa sähköpostitse heikki.poroila@gmail.com arvionsa kirjastonsa tarpeesta, olen kiitollinen. Viestit eivät siis sido kirjastoja yhtään mihinkään, pyrin vain välttämään sekä liian pienen että liian suuren painoksen tekemistä. Vastauksia pyydän parin viikon sisällä, minun täytyy päättää painosmäärä toukokuun puolivälissä.

Kiittäen kollegiaalilsesta avusta Heikki Poroila

Score: 0

Suurkiitos ennakkovinkkiä jo antaneelle tusinalle kirjastolle. Jos joku vielä huomaa tämän viestin ja pystyy todennäköisestä tilauksesta vinkkaamaan, olen kiitollinen. Tavoitteena on tehdä riittävä painos, mutta ei yhtään isompaa isompaa. #ilmastonmuutos!

Heikki Poroila (heikki.poroila@gmail.com)

Score: 0

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

• Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?