Tapahtuma- ja ideapankki

Pedagogiset pakohuoneet

Kuvaus ja tavoite

Pakohuone on kokemuksellinen ryhmäpeli, jossa ratkotaan luovaa ongelmanratkaisua vaativia tehtäviä tarinan sisällä. Pedagoginen pakohuone yhdistää ilmiöoppimisen, pelillisyyden ja ryhmätyötaidot. Tavoitteellinen peli lisää motivaatiota ja tekee oppimisesta hauskaa. 

Haluatko järjestää kirjastossasi pakohuonetapahtuman tai hyödyntää pakohuonekonseptia kirjastopedagogisesti? Kuinka pakohuone toimii esimerkiksi tiedonhankinnan opetuksessa tai kirjallisuuskasvatuksessa? 

Ääres on erikoistunut pakohuoneen käyttöön oppimisessa ja kouluttamisessa. Sekä pakohuonekoulutuksemme että ohjatut pakohuoneemme on suunniteltu pedagogisiin tarkoituksiin kirjastoille. 

Katso lisätietoja

Kategoriat
mediakasvatus
kirjastonkäyttö / tiedonhaku
kirjallisuus
luennot
työpajat
teatteri / performanssit
juhlapyhät
Kohderyhmä
kaikki asiakkaat
kirjaston henkilökunta
Lisätietoa hinnasta
Sovittavissa
Toimijat ja yhteistyötahot
Ääres
aares.fi
Tarvittavat materiaalit ja niiden käyttötarkoitus
Kirjaston henkilökunnan pakohuonekoulutuksessa käytetään liikkuvaa pakohuonesettiä, jonka rakennusohjeen kaikki koulutukseen osallistujat saavat. Tämä valmis pakohuone on suunniteltu mahdollisimman helposti ja joustavasti käyttöön otettavaksi.
Miten tapahtuma tai idea toteutetaan

Voit tilata meiltä valmiita ohjattuja pakohuoneita sekä henkilökuntakoulutusta pakohuoneiden suunnitteluun ja käyttöön kirjastopedagogisesti sekä tapahtumien yhteydessä. 

Lisätietoja: aares.fi

Kuvauksen laatinut kirjasto
Ääres
Yhteystiedot
info@aares.fi / Joona Koiranen