Julkaisut

Tältä sivulta löydät kaikki Seinäjoen Erten julkaisut. Julkaisut ovat vapaasti tulostettavissa tai painettavissa lasten ja nuorten kirjastopalvelujen edistämiseksi.

Vinkkejä vauvalorutuokion järjestäjälle -opas

Vinkkejä vauvalorutuokion järjestäjälle -opas sisältää ohjeita vauvalorutuokion järjestämiseen kirjastossa sekä tekijänoikeusvapaata runomateriaalia. Oppaan on kirjoittanut Anna-Maija Koskimies.

Vinkkijuliste talveen liittyvistä lasten kuvakirjoista

Suomeksi riimitellyssä vinkkijulisteessa vinkataan yhdeksän talveen liittyvää, uudehkoa kuvakirjaa. Juliste on saatavissa ja vapaasti käytettävissä myös infonäyttö-kuvana. Vaakamuotoisen infonäyttökuvan mitat ovat 1920 x 1080 pikseliä ja pystymuotoisen infonäyttökuvan 1080 x 1920 pikseliä. Infonäyttökuvien tiedostomuoto on JPG ja niiden tekstivastine löytyy tämän kappaleen lopusta. Aineistot on merkattu yleisten kirjastojen tunnuksella. Mikäli tarvitset muokattavan version, voit pyytää sen sähköpostilla erte.kirjasto@seinajoki.fi.

Infonäyttökuvien tekstivastine:

Tuleeko lunta, kestääkö jää? Saapuuko tänne talvinen sää?

Talviset tarinat yhteisiin hetkiin, kutsuvat seikkailuun, lumisiin retkiin!

Sari Airola: Lumiyö. Karisto, 2022
Sanna Sofia Vuori, Cara Knuutinen: Leijona tulee. Teos & Förlaget, 2022
Anna-Leena Rajamäki: Valkea nalle ja pohjoistuuli. Sitruuna Kustannus, 2020
Ulla Sainio: Karhu ja kettu matkalla pohjoiseen. Aurinko Kustannus, 2019
Kes Gray, Nick East: HRRR! Eli minne dinosaurukset oikeasti katosivat. Mäkelä, 2022
Leea Simola: Siri ja hyytävä naparetki. Myllylahti, 2020
Fiona Barker, Christine Pym: En yhtään tykkää talvesta. Kustannus Mäkelä, 2022
Astrid Desbordes, Marc Boutavant: Oliver ja suuri mäenlaskukisa. Etana editions, 2020
Sari Kanala, Hannu Ahonen: Lumikeiju. Avain, 2022

Kolme julistetta selkokielisistä lasten- ja nuortenkirjoista

Nuorten selkokirjajulisteessa on genrekirjoja. Lasten tietokirjajuliste esittelee erilaisia selkotietokirjoja. Lasten selkokirjajuliste puolestaan esittelee lasten selkoromaaneja. Julisteet on tarkoitettu tulostettaviksi A3-paperille ja leikattaviksi pystysuuntaan kahtia. Ne ovat siis näppärän kapeita vaikka hyllyn päätyyn. Jos haluat painokelpoisen tiedoston, pyydä se sähköpostilla erte.kirjasto@seinajoki.fi.

Lasten- ja nuortenkirjastotyön ideakirja 2021

Lasten- ja nuortenkirjastotyön ideakirja 2021 esittelee 24 innovatiivista lasten ja nuorten lukemaan edistämisen hanketta viime vuosilta. Kirjan on toimittanut Anneli Ketonen ja julkaisijana on Seinäjoen Erte. Artikkelit ovat esiteltävien hankkeiden koordinaattoreiden tai kirjastojen työntekijöiden kirjoittamia.

Supersankarit ja salapoliisit. Vinkkejä teeman mukaisen lukukerhon toteuttamiseen -menetelmäopas

Supersankarit ja salapoliisit. Vinkkejä teeman mukaisen lukukerhon toteuttamiseen -opas sisältää ideoita ja vinkkejä lukukerhotoiminnan käynnistämiseen. Oppaan on kirjoittanut Piia Isoaho

Lukusujuvuuden harjoitusleiri: esimerkkinä Seinäjoen Apila-leirit -menetelmäopas

Lukusujuvuuden harjoitusleiri: esimerkkinä Seinäjoen Apila-leirit -opas tutustuttaa Seinäjoen kaupunginkirjastossa järjestettävään, lasten lukusujuvuutta harjoittavaan Apila-leiriin. Oppaan on kirjoittanut Pirjo Humalainen.

Selkokielinen selkokirjoja esittelevä kirjanmerkki

Selkokielisen selkokirjoja esittelevän kirjanmerkin kirjavinkit on koonnut ja kirjoittanut Mervi Heikkilä, kirjanmerkin taitto on Tiina Lehtinevan käsialaa. Kirjanmerkki sopii erityisesti kahdeksansien luokkien genrekirjatarpeisiin.

Syksyiset kirjanmerkit

Ihania & omituisia -kirjanmerkki + Hyypiöitä & kastematoja -kirjanmerkki. Seinäjoen Erten toteuttamat kirjanmerkit sisältävät kirjavinkkejä nuorille. Kirjavinkkaukset on tehnyt Kirsi-Maria Välimäki. Muistathan tulostaa kirjanmerkit kaksipuoleisina. PDF-tiedostot eivät ole saavutettavia.