Julkaisut

Tältä sivulta löydät kaikki Seinäjoen Erten julkaisut. Julkaisut ovat vapaasti tulostettavissa tai painettavissa lasten ja nuorten kirjastopalvelujen edistämiseksi.

Kolme julistetta selkokielisistä lasten- ja nuortenkirjoista. Nuorten selkokirjajulisteessa on genrekirjoja. Lasten tietokirjajuliste esittelee erilaisia selkotietokirjoja. Lasten selkokirjajuliste puolestaan esittelee lasten selkoromaaneja. Julisteet on tarkoitettu tulostettaviksi A3-paperille ja leikattaviksi pystysuuntaan kahtia. Ne ovat siis näppärän kapeita vaikka hyllyn päätyyn. Jos haluat painokelpoisen tiedoston, pyydä se sähköpostilla erte.kirjasto@seinajoki.fi.

Lasten- ja nuortenkirjastotyön ideakirja 2021. Kirja esittelee 24 innovatiivista lasten ja nuorten lukemaan edistämisen hanketta viime vuosilta. Kirjan on toimittanut Anneli Ketonen ja julkaisijana on Seinäjoen Erte. Artikkelit ovat esiteltävien hankkeiden koordinaattoreiden tai kirjastojen työntekijöiden kirjoittamia.

Supersankarit ja salapoliisit. Vinkkejä teeman mukaisen lukukerhon toteuttamiseen.
Käytännönläheinen opas sisältää ideoita ja vinkkejä lukukerhotoiminnan käynnistämiseen. Oppaan on kirjoittanut Piia Isoaho

Lukusujuvuuden harjoitusleiri: esimerkkinä Seinäjoen Apila-leirit
Opas tutustuttaa Seinäjoen kaupunginkirjastossa järjestettävään, lasten lukusujuvuutta harjoittavaan Apila-leiriin. Oppaan on kirjoittanut Pirjo Humalainen.

Selkokielinen selkokirjoja esittelevä kirjanmerkki. Kirjavinkit on koonnut ja kirjoittanut Mervi Heikkilä, kirjanmerkin taitto on Tiina Lehtinevan käsialaa. Kirjanmerkki sopii erityisesti kahdeksansien luokkien genrekirjatarpeisiin.

Syksyiset kirjanmerkit kirjastoille tulostettavaksi: Ihania & omituisia -kirjanmerkki + Hyypiöitä & kastematoja -kirjanmerkki. Seinäjoen Erten toteuttamat kirjanmerkit sisältävät uutuuskirjavinkkejä nuorille. Kirjavinkkaukset on tehnyt Kirsi-Maria Välimäki. Muistathan tulostaa kirjanmerkit kaksipuoleisina. PDF-tiedostot eivät ole saavutettavia.