Muista nämä!

Kirjastojen kesän 2023 lukukampanjat perheille, lapsille ja nuorille

Molempiin kampanjoihin liittyvä materiaali on ladattavissa kampanjoiden omilta nettisivuilta:

Perheiden ja lasten Lukujengi ja Lukumaailmanpyörä -kampanjan sivut

Nuorten Mitä lukis? -kampanjan sivut 

Kampanjamateriaalit ovat kaikkien kirjastojen vapaasti käytettävissä ja sovellettavissa. Materiaaleista on saatavilla myös muokattavat Canva-pohjat, joita kirjastot voivat hyödyntää itselleen sopivalla tavalla. Mikäli sinulla on kysyttävää kampanjoihin liittyen, ota yhteys erte.kirjasto@seinajoki.fi.

Perheiden ja lasten lukukampanjassa viime vuodelta tuttu Lukujengi jatkaa seikkailujaan Tarinativolissa, tällä kertaa Lukumaailmanpyörän pyörteissä. Kampanjassa lainataan kirjoja ja kerätään Lukujengi-hahmoja kirjastosta saatavaan kampanjapassiin. Kampanja on toteutettu kahdeksalla kielellä: suomi, ruotsi, englanti, viro, venäjä, arabia, pohjoissaame ja ukraina, ja näillä kielillä on tehty myös kirjavinkkilistat asiakkaille jaettaviksi. Kampanjaan liittyvä tarina ja nettisivut ovat suomeksi ja ruotsiksi.

Nuorten lukukampanja jatkaa viime vuoden Mitä lukis? -teemalla yhteistyössä Lukukeskuksen julkaiseman Lukufiiliksen kanssa. Lukufiiliksen toimituskunta tekee kampanjan aikana vinkkausvideoita, jotka tulevat löytymään TikTokista @lukufiilismedia tai #mitälukis2023. Videot julkaistaan myös Lukufiiliksen instagramissa @lukufiilis. Nuoret pääsevät myös itse vinkkaamaan täyttämällä kirjastoon palautettavia vinkkilapuja. Kirjastot voivat jakaa asiakkaille valmiita vinkkauslistoja nuortenkirjoista. Kampanja on toteutettu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Erten syksyn koulutuskalenteri

Alta löydät Seinäjoen erityistehtävän syksyn koulutusten ajankohdat. Merkitse päivämäärät muistiin jo nyt ja tule mukaan!

12.9. Erten etävinkit: Kirjasto ja monikieliset perheet

3.10. Erten pienten kirjastojen etävinkit: Apua, en ehdi! - vinkkejä työn organisointiin

31.10. Erten etävinkit: Uusien lanulaisten tapaaminen (sisältö valmistellaan etukäteiskysymysten perusteella)

22.11. Lukulystit-webinaari klo 13-16

12.12. Erten etävinkit: Kirjasto ja toinen aste

Tulevien koulutusten tarkempi ohjelma ja linkki ilmoittautumiseen päivittyvät tälle sivulle viimeistään kuukausi ennen tapahtumaa. Tiedotamme tulevista koulutuksista myös some-kanavillamme ja kirjastot.fi-tiedotteissa.