Ajankohtaista ertessä

Syystalvella Seinäjoen Ertessä jatkuvat monet keväällä alkaneet hankkeet ja uusiakin on viritteillä.

Erte kouluttaa syksylläkin

Lukulystit 15.9 ja Läsfest 16.9. aloittivat Erten webinaarisyksyn monipuolisella ja kansainvälisellä ohjelmalla. Webinaarin suomenkieliset tallenteet ovat katsottavissa tekstitettyinä Kirjastokaistalla täällä ja ruotsinkieliset tallenteet täällä.

Erten etävinkit jatkuvat vuoden loppuun saakka. Marraskuun etävinkkien teemana ovat nuoret, joulukuussa keskitytään varhaisvuosien lukemisen ensiaskeliin. Tulevien etävinkkien ohjelman ja ilmoittautumislinkin löydät täältä.

Kirjaston ja varhaiskasvatuksen välinen valtakunnallinen yhteistyömalli on valmistunut

Yhteistyömallin tavoitteena on tuoda näkyväksi, lisätä ja vakiinnuttaa hyviä kirjaston ja varhaiskasvatuksen yhteistyömuotoja sekä parantaa tiedonkulkua ja osaamisen jakamista. Yhteistyön mallipohja on ladattavissa Seinäjoen erityistehtävän kotisivuilta. Mallin vastuuhenkilö Ertessä on koordinaattori Emilia Koski ja sitä on ollut tekemässä joukko kirjasto- ja varhaiskasvatusalan ammattilaisia ympäri Suomea.

Nuortenkirjastotyön perehdytyspaketti valmisteilla

Mervi Hietasen mainion lastenkirjastotyön perehdytyskurssin kaveriksi Liboppiin on Seinäjoen Ertessä valmisteilla nuortenkirjastotyön perehdytyspaketti. Sisältöjä tehdään laajassa yhteistyössä, mukana mm. Suomen kirjastoseuran nuortenkirjastotyöryhmä. Kurssi tulee olemaan valmis vuoden loppuun mennessä. Ertessä vastuuhenkilönä toimii Mervi Heikkilä.

Pienten kirjastojen pilotti jatkuu

Pilotin tavoitteena on kehittää yhdessä pienten kirjastojen kanssa menetelmiä, joista on apua lasten ja nuorten lukemisenedistämistyössä. Siikaisten, Posion ja Korsnäsin kunnankirjastojen kanssa ollaan hyvässä vauhdissa ja pilotti jatkuu vuoden loppuun saakka.

Erte mukana lukutaitostrategian projektiryhmässä

Valtakunnallinen lukutaitostrategiatyö on loppusuoralla, projektiryhmässä on ollut mukana kehityspäällikkö Mervi Heikkilä Seinäjoen Ertestä. Kirjastot osallistuivat strategian laatimiseen innokkaasti ja keväällä AKE-kirjastojen kanssa yhdessä järjestetyissä kuulemis/keskustelutilaisuuksissa oli runsas osanotto kautta maan. Strategiatyön etenemisestä tiedottaa Lukuliike, jonka sivuille pääset tästä.

Videot koulun ja kirjaston yhteistyöstä löytyvät Kirjastokaistalta

Keväällä julkaistiin sekä suomeksi että ruotsiksi videot, joiden tarkoitus on innostaa tekemään koululle ja kirjastolle kirjallinen yhteistyösuunnitelma. Käytännössä yhteistyöstä voidaan kunnissa sopia paitsi nimenomaisessa suunnitelmassa, myös esimerkiksi kulttuurikasvatussuunnitelmassa, kirjastopolussa jne. Erten videot voidaan katsella esimerkiksi yhdessä opettajien kanssa, kun suunnitelmaa aletaan laatia tai linkin voi lähettää kouluille, kun suunnitelma-asiaa vasta pohditaan.

Videot löytyvät tuttuun tapaan Kirjastokaistalta. Tästä pääset suomenkieliseen videoon. Tämä on puolestaan ruotsinkielinen video.

Vinkkinä myös, että hakusanoilla "Seinäjoen Erte" löytyvät Kirjastokaistalta kaikki meidän tuottamamme videot.