Blogi

Blogi

Opettajien näkemyksiä onnistuneesta varhaiskasvatuksen tai koulun ja yleisen kirjaston välisestä yhteistyöstä – perinteitä ja uusia työmuotoja

Seinäjoen Erte esitteli toimintaansa osana Kirjastot.fi -osastoa Educa-messuilla 27.1.-28.1.2023. Erte oli kiinnostunut keräämään tietoa messuilla käyneiden varhaiskasvattajien ja opettajien näkemyksistä onnistuneesta koulun tai varhaiskasvatuksen ja yleisen kirjaston välisestä yhteistyöstä. Näkemyksiä kerättiin messuilla toteutetun kyselyn avulla.

Lue lisää artikkelista Opettajien näkemyksiä onnistuneesta varhaiskasvatuksen tai koulun ja yleisen kirjaston välisestä yhteistyöstä – perinteitä ja uusia työmuotoja

Näkökulmia lastenkirjastotyöhön USA:ssa - lehtiesittely

Amerikkalainen lastenkirjastotyöntekijöiden yhdistys julkaisee omaa lehteä. Luimme tarkemmin kesän 2023 numeroa ja löysimme monia aiheita, jotka ovat ajankohtaisia myös suomalaisessa lastenkirjastotyössä.

Lue lisää artikkelista Näkökulmia lastenkirjastotyöhön USA:ssa - lehtiesittely

Melkein kaiken maailman lukuasiat

Englannin kevät tarjosi parastaan; linnunlaulua, aurinkoa ja narsissinkeltaisia joenrantoja, kun lukemista edistävien järjestöjen ja muiden toimijoiden väkeä ympäri maailmaa kokoontui Oxfordiin, World Literacy Summitiin.

Lue lisää artikkelista Melkein kaiken maailman lukuasiat

Kontakteja ja reflektiota – ammatillista osaamista kannattaa aina kehittää

Jake Hope on englantilainen lukemisen ja lastenkirjojen asiantuntija, joka bloggaa meille maansa kirjastojen lukemisenedistämiskäytännöistä. Kolmannessa postauksessaan Hope pohtii ammatillisen osaamisen kehittämistä ja esittelee lasten ja nuorten parissa työskentelevien kirjastonhoitajien Youth Libraries Group -verkoston.

Lue lisää artikkelista Kontakteja ja reflektiota – ammatillista osaamista kannattaa aina kehittää

Lukemisen edistämistä Isossa-Britanniassa: Pelillä tuetaan lasten lukuharrastusta

Jake Hope on englantilainen lukemisen ja lastenkirjojen asiantuntija, joka bloggaa meille maansa kirjastojen lukemisenedistämiskäytännöistä. Toisessa kirjoituksessaan hän esittelee lukuharrastuksen tukemiseksi kehitetyn The Reading Adventure (suom. Lukuseikkailu) -pelialustan.

Lue lisää artikkelista Lukemisen edistämistä Isossa-Britanniassa: Pelillä tuetaan lasten lukuharrastusta

Lukemisen edistämistä Isossa-Britanniassa: Varhaiset vuodet

Jake Hope on englantilainen lukemisen ja lastenkirjojen asiantuntija, joka bloggaa meille maansa kirjastojen lukemisenedistämiskäytännöistä. Ensimmäisessä kirjoituksessa tutustutaan siihen, millaista lukemisenedistämistyö 0-6 –vuotiaiden parissa on.

Lue lisää artikkelista Lukemisen edistämistä Isossa-Britanniassa: Varhaiset vuodet

Kirjastotyötä Seattlessa: Pienet lapset ja perheet asiakkaina

Toisessa kirjoituksessaan Mia Spangenberg esittelee Seattlen yleisten kirjastojen lastenkirjastotyötä, jonka kohteena ovat vauvat ja alle kouluikäiset.

Lue lisää artikkelista Kirjastotyötä Seattlessa: Pienet lapset ja perheet asiakkaina

Miten minusta tuli kääntäjä?

Blogissamme on jatkossa postauksia myös USA:sta. Ensimmäisessä kirjoituksessaan Mia Spangenberg esittelee itsensä ja mainion World Kid Litin.

Lue lisää artikkelista Miten minusta tuli kääntäjä?

Vinkkejä peleihin ja pelillistämiseen

Pelillisyyden ja pelien hyödyntäminen esimerkiksi kirjastonkäytön opetuksessa tai mediakasvatuksessa on jo hyvin tuttua Suomen kirjastoissa.

Lue lisää artikkelista Vinkkejä peleihin ja pelillistämiseen

Kruunupyyn kirjastojen liikuteltavat lukutilat innostavat lukemaan

Kruunupyyn kunnankirjasto on ottanut suuria askelia lasten ja nuorten lukemisenedistämistyössä. Yhdessä peruskoulun kanssa olemme työstäneet kirjastopedagogisen ohjelman, josta olemme todella ylpeitä. Kirjastossa olemme kuitenkin todenneet, että vaikka meillä on paljon sisältöjä, meiltä puuttuu tila. Tietyllä kateudella olemme katselleet naapurikuntien kirjastojen hienoja lastenosastoja, joissa on majoja ja veneitä lasten kiipeillä ja leikkiä. Maagisista satuhuoneista ja ihanista sohvista saamme vielä haaveilla, mutta kiitos Aluehallintoviraston, voimme nyt ylpeänä esitellä liikkuvat lukutilamme.

Lue lisää artikkelista Kruunupyyn kirjastojen liikuteltavat lukutilat innostavat lukemaan