Otsikko
Yritän selvittää itselleni päättötyön metodia pikavauhtia. Hyvä opas seuraavaan ongelmaan; materiaalina lehtiartikkeleita mielipidesivuilta, mikä olisi…

Kysytty

Yritän selvittää itselleni päättötyön metodia pikavauhtia. Hyvä opas seuraavaan ongelmaan; materiaalina lehtiartikkeleita mielipidesivuilta, mikä olisi mahdollisimman helppo & nopea (!?) metodi tutkimusosion tekemiseen ? Kiitos etukäteen, vaikka olisikin mahdoton näiden tietojen perusteella antaa vinkkiä.

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Selvitä itsellesi mitä mielipideaineistosta on tarkoitus saada selville eli mikä on tutkimusongelmasi. Mielipideluonteesta johtuen, aineistoon tulee myös suhtautua kriittisesti (lähdekritiikki). Mitään nopeaa erillistä tapaa tuskin on, sillä tutkimuksen teko on prosessiluontoista toimintaa. Tärkeintä on se että työtäsi ohjaa jokin kysymys tai kysymyksiä, jotka haluat selvittää.

Hyvä yleisopas on Sirkka Hirsjärven Tutki ja kirjoita (Vantaa 2000), joka kylläkin on tällä hetkellä lainassa kaikkialta pääkaupunkiseudun kirjastoista. Erityisesti luku II, joka käsittelee tutkimusprosessia.

Helsingin kaupungin kirjaston kokoelmatietokannasta http://www.helmet.fi/ löytyy hakusanalla "tieteellinen kirjoittaminen" lisää oppaita

Voit myös katsoa onko seuraavista linkeistä apua:
http://media.utu.fi/
http://www.uta.fi/laitokset/hoito/wwwoppimateriaali/

5 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.