Voiko Helmet-kirjastokorttini mahdollista integroida kattamaan koko Suomen alueelle e-kirjaston osalta, jotta voisin lainata tarvitsemiani kirjoja e…

Kysytty
24.12.2015

Hei,

Voiko Helmet-kirjastokorttini mahdollista integroida kattamaan koko Suomen alueelle e-kirjaston osalta, jotta voisin lainata tarvitsemiani kirjoja e-kirjastosta muistakin kijastoista e-kirjoina?

Muissa e-kirjastoissa (Heili, Keski-kirjastot, Kyyti-kirjastot, Vaara-kirjastot) haluamani kirjat olisivat e-kirjana saatavilla, mutta Helmetin kautta ei ole. Minulla olisi jatkossakin paljon käyttöä tälle.

Vai pitääkö kirjastokortti hakea erikseen jokaiseen yllä olevaan kirjastoon, jotta pääsee kyseisen kirjaston e-kirjastoon? Jos pitää, niin voiko kortin hankkia netin kautta yo-kirjastoihin ja saisin kortin postissa?

Vastaus

Vastattu
28.12.2015
Päivitetty
28.12.2015

E-kirjapalveluita voi valitettavasti käyttää ainoastaan kunkin kirjaston omalla kortilla. Siten HelMet-kortilla ei pysty lainaamaan muiden kirjastojärjestelmien e-kirjoja. Kortti pitää siis hankkia jokaiseen erikseen.

Yleensä kirjastokorttia ei käsittääkseni pysty tilaamaan Internetin kautta, sillä kirjaston pitää pystyä tunnistamaan asiakas henkilöllisyystodistuksella, kun kirjastokorttia tehdään. Periaatteessa tunnistaminen olisi mahdollista esimerkiksi pankkitunnuksilla, mutta ainakaan HelMet-kirjastoissa se ei ole toistaiseksi mahdollista, enkä muista kuulleeni muidenkaan Suomen kirjastojen käyttävän sellaista.

Yliopistojen kirjastoihinkin voi kortin hankkia käymällä siellä.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.