Vanha pöllö huu huu huu tai Pöllö huu huu huu -niminen laulu löytyy vain Kai Lindin esittämänä. Onko mahdollista, että sen olisi esittänyt myös Esa Saario tai…

Kysytty
16.4.2014

Vanha pöllö huu huu huu tai Pöllö huu huu huu -niminen laulu löytyy vain Kai Lindin esittämänä. Onko mahdollista, että sen olisi esittänyt myös Esa Saario tai joku muu mieslaulaja. Muistan laulun lapsuudestani ja kuulemani Lindin "versio" ei kuulosta siltä, kuin muistelen.

Vastaus

Vastattu
16.4.2014
Päivitetty
16.4.2014

Mielikuva Esa Saarion esittämästä Pöllö huu huu huu -laulusta on aivan oikea. Hän on levyttänyt kappaleen vuonna 1962.

http://www.fono.fi/KappaleenTiedot.aspx?kappale=p%c3%b6ll%c3%b6+huu&ID=…

7 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Suurkiitokset vastauksesta! Jatkokysymyksenäni olisi, onko tuo äänite, jossa laulu on, lainattavissa jostain kirjastosta?

Kappale löytyy levyltä Kaikkien aikojen parhaat lastenlevyt 3 (2013) sekä Kultaiset lastenlaulut 2/3 - pingviiniherran liivinnappi. Näitä äänitteitä on monessa kirjastossa lainattavana, paikannustietoja voi tarkistaa Kirjastot.fi:n monihaun kautta ks. http://monihaku.kirjastot.fi .

Luinkin huonosti alkuperäisen kysymyksen ja nuo levytykset, jotka ovat saatavilla ovatkin juuri ne, joita ei haluttu eli Kai Lindin. Fono.fi:n mukaan Esa Saarion versio on Yleisradion äänite eli oma tallenne eikä sitä näytä olevan olemassa levytyksenä, http://www.fono.fi/Dokumentti.aspx?kappale=Asuu+mets%c3%a4n+siimeksess%… . Katselin Violasta (Suomen kansallisdiskografia) sekä kirjastojen monihausta (http://monihaku.kirjastot.fi ) levytystietoja, mutten löytänyt.

Fonossa ilmoitetaan, ettei Yleisradion äänilevystöstä voi tilata kopioita Fonossa luetelluista äänitteistä. Laitan tähän kuitenkin äänilevystön osoitteen, joista voit yrittää tiedustella asiaa, aanilevysto@yle.fi. Fono.fi:ssä mainitaan kuitenkin myös, että äänilevystöstä ei ehditä vastata kaikkiin heille saapuviin viesteihin.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.