Kiiminki

Viimeisimmät vastaukset

13 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–13.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Haluan kysyä opettajan oikeudesta arvostella opettamansa aineen opiskelijoiden arvosanat. Mikä pykälä antaa tämän tiedon? 1243 16.5.2012 Hei! Perusopetuslaki 21.8.1998/628 ja perusopetusasetus 20.11.1998/852 säätävät opettajan oikeudet arvioida oppilaan arvosanat. Täsmälliset pykälät löytyvät Finlex-säädöstietopankista: Perusopetuslaki: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1998/19980628 Perusopetusasetus: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1998/19980852 Muita oppilaitoksia koskevat lait löytyvät Finlex-säädöstietopankista hakusanalla esim. ammattikorkeakoululaki, yliopistolaki tms.
Mistä löydän Solifer 4764 Enjoy 120 -polkupyörän kuvan ja hinnan? 1413 14.7.2010 Polkupyörän hintaa ja mallistoa voisi tiedustella seuraavista lii. Näiden liikkeiden valikoista itse asiassa ei löytynyt tietoa Solifer 4764 Enjoy 120-polkupyörästä suoraan nettisivuilta, mutta nämä liikkeet ovat ammattilaisia auttamaan pyörän hankkimisessa. Voithan vaikka laittaa sähköpostilla tiedustelun Bike Planet Valikoimamme kattaa kaikki pyörätyypit, kuten city-, maantie- ja maastopyörät, hybridit sekä dirt- ja bmx-pyörät. http://www.bikeplanet.fi/pyorat.html Suomen polkupyörätukku http://www.suomenpolkupyoratukku.fi/ Suomen urheilupyörä http://www.suomenurheilupyora.fi/main.php?loc_id=693 Tori.fi Käytettyjen pyörien kauppa käy nyt Tori.fi:ssä. http://www.tori.fi/
Mistä tulee nimi Janrik? Kiinnostaisi tietää käytetäänkö nimeä muissa pohjoismaissa. 1633 25.4.2008 Nimen Janrik alkuperää ei löydy mistään tarkastamistani nimikirjoista, ainoastaan Eeva Riikosen Mikä lapselle nimeksi -teoksesta löytyi arvelu, että nimi voisi koostua Jannesta ja Henrikistä. Ainakin ruotsalaisia Janrikeja löytyy joitakin, nimitilastoista 23, http://www.scb.se/templates/Standard____31245.asp . Internetistä löytyvistä ruotsalaisista nimikirjoista ei löytynyt mitään tietoja Janrikista, http://www.svenskanamn.se , http://www.namnboken.se/ . Asiasta kannattaa tiedustella lisää Kotimaisen tutkimuskeskuksen nimistöneuvonnasta, http://www.kotus.fi/index.phtml?s=181 .
Haluaisin tietää Anri-nimen taustoja. Onko se suomalaista alkuperää, mitä se tarkoittaa! 6801 14.1.2008 Anri nimen alkuperästä tai merkityksestä ei ole esitetty tietoja. Anri on mahdollista yhdistää nimiin Henri ja Henriette näiden ranskalaisen ääntämyksen perusteella. On myös esitetty, että Anri on mahdollisesti lyhennelmä nimestä Anitra. Etunimenä Anri on tullut Suomessa näkyville ensimmäisen kerran vuonna 1924. Aino Matilda Viitainoja kirjoitti salanimellä Aino Salla "Anri, tunturien tyttö" -kirjan, joka ilmestyi vuonna 1945. Kirja luultavammin lisäsi Anri -nimen suosiota. Eero Kiviniemi esittää kirjassaan Suomalaisten etunimet (Karisto, 2006) erikoisen selitysmahdollisuuden nimelle. Vuodesta 1912 on alkujaan Euroopan alppilaaksoissa valmistettu lasta esittäviä puuveistoksia, joihin on ollut merkittynä veistokset tuottaneen yhtiön nimi...
Miten kirjoitetaan Emilia kiinan kirjaimin? Olisi ihana tietää! 1074 4.9.2007 Emilia on kiinaksi 埃米利亚 Lähde: www.chinese-tools.com
Hankkisiko Kiiminki uusimman Mikkolan Äidinkieli- ja kirjallisuus 2007 käsikirjan kirjastoon. Tämä vuodelta 1999 on niin vanhentunut ettei käy enää… 329 16.8.2007 Kiimingin pääkirjastoon on hankittu v. 2007 painos kirjasta Äidinkieli ja kirjallisuus: käsikirja Voit tarkistaa kirjan saapumistilannetta osoitteessa www.outikirjastot.fi tai ottamalla yhteyttä suoraan kirjastoon p. 08-8193227. Kirja on jo varattavissa.
Haluaisin tietoa kirjoista ja etenkin lehdistä (lehtijutuista) joissa kerrotaan lapsityövoimasta. Myös muu tieto olisi tarpeen. Kiitos jo etukäteen! 579 2.3.2007 Hei! Asiasanalla lapsityövoima löytyy OUTI-kirjastojärjestelmästä 7 viitettä, joista 3 löytyy kirjana Kiimingin pääkirjastosta, ovat tällä hetkellä hyllyssä. Voit tulla myös kirjastoon tekemään hakuja Aleksi-artikkeliviitetietokannasta. Esimerkiksi asiasanalla lapsityövoima tietokannasta löytyy 131 viitettä. Kyseessä on viitetietokanta, joten sopivat viitteet löydettyäsi, tarkistetaan OUTI-kirjastojärjestelmästä ym. kirjastotietokannoista, onko ko. artikkelin sisältävää lehteä kirjastossa lainattavissa. Internistä (esim. Google) löytyy myös hakusanalla lapsityövoima todella paljon viitteitä. Tervetuloa asioimaan Kiimingin pääkirjastoon!
Miten kirjoitan kiinaksi (ei siis kiinalaisilla kirjaimilla) Elämä on erehtymistä! 891 26.10.2006 Altavista-hakupalvelussa on käännösohjelma Babel Fish, jolla pystyy kääntämään tekstiä kieleltä toiselle. Suomen kieli ei ole vaihtoehtona, mutta esim. englannin kieleltä kiinan kielelle tekstiä voidaan kääntää. Tässä on linkki käännösohjelmaan, voit itsekin kääntää lauseita. http://babelfish.altavista.com/ Kirjastosta löytyy myös kiinan kielen sanakirjoja ja kielikursseja, joiden avulla voit opiskella enemmänkin kiinan kielestä. Esim. seuraavista teoksista voisi olla sinulle apua: Guangyun, Li : Suomi-kiina-suomi : matkakieliopas Guo, Hai : Kiinaa matkailijoille Guo, Hai: Matka Kiinan kieleen ja kulttuuriin = Zhongguo yuyan he wenhua rumen Nämä kaikki saat lainattua Kiimingin kirjaston kautta, saatavuuden voit kysyä kirjastosta tai...
Voiko sitä salasanaa, millä uusitaan lainoja tai varataan, niin voikohan sitä saada mitenkään netistä? :D Toivon että vastaatte kiitoos!! 62 26.10.2006 Salasanaa ei voi saada netin kautta, vaan ainoastaan käymällä henkilökohtaisesti kirjastossa. Pyydä salasana käydessäsi seuraavan kerran kirjastossa. Kirjastokortti täytyy luonnollisesti olla mukana.
Mistä saa mittapiirustuksia mehiläispesistä? (+ oheislaitteista) 710 29.8.2006 Esimerkiksi Kiimingin pääkirjastosta löytyy muutamia kirjoja aiheeseen: Mali, Liisa: Mehiläiskirja Kuittinen, Risto: Mehiläishoito: kaksiemokunta Meskanen, Antti: Ajatuksia mehiläishoidosta Kiimingin pääkirjaston aukioloajat löydät osoitteesta: http://www.kiiminki.fi/index.php?mid=33 Tervetuloa kirjastoon!
Mistä löydän nuotit ja sanat "Vastaus"-valssiin. Valssin säveltäjä on tietääkseni Kai Hyttinen. Finlanders yhtye esittää myös usein ko. valssia. 4846 4.5.2006 "Vastaus" -valssin nuotti löytyy mm. nuottijulkaisuista Matti ja Teppo: Suuret valssisuosikit sekä Finlanders: Vähän enemmän. Näitä kumpaakaan ei ole Kiimingin kirjastoissa, mutta saadaan kyllä kaukolainattua esim. Oulusta. Ota yhteys omaan kirjastoosi mikäli haluat tehdä kaukolainapyynnön.
Löytyykö D´adamo Peter J., Syö oikein oman tyyppisi mukaan -kirjaa? 820 9.1.2006 Kyseinen kirja löytyy Kiimingin pääkirjastosta aikuisten osastolta. On tällä hetkellä hyllyssä. Laitan mukaan viestiin kirjan luettelokortin, jotta näet sijaintitiedon: HYLLYPAIKKA Luokka 59.34 D'A (KIAIK) D'Adamo, Peter J., Syö oikein oman tyyppisi mukaan : henkilökohtainen ruokavalio, jonka avulla pysyt terveenä, elät pitempään ja saavutat ihannepainosi / Peter J. D'Adamo, Catherine Whitney ; suomennos: Tuulikki Valta. Helsinki : WSOY, 2002 ISBN/HINTA 951-0-25637-4 (sid.) : 29,40 EUR.
Nyt on tullut myyntiin Da Vincin koodista kuvitettu kirja. Kuitenkin esimerkiksi Suomalainen kirjakauppa myy sitä "....kuvitettu laitos". Nyt onkin herännyt… 1738 17.12.2005 Nykysuomen sanakirja antaa sanalle laitos monta merkitystä. Ohessa lyhennelmä: A) käytetään tavallisesti attribuutin määrittämänä tai yhdyssanan jälkiosana 1. teollisuudenharjoituspaikka (kaasulaitos) 2. erilaiset toimintayhtymät (pankkilaitos) 3. julkinen, asianmukaisesti varustettu huoneisto, joka on tarkoitettu terveydenhoitoa, rangaistusta tms. varten (kasvatuslaitos) 4. asianmukaisesti varustettu paikka, joka on tarkoitettu jkn tieteenhaaran tutkimusta tai opetusta varten ( fysiikan laitos) 5. jonkin maan kaikkien samanlaisten, usein yhteiskunnallisten laitosten kokonaisuus (valtion laitokset) 6. tapojen tai lain mukainen yhteiskunnallisen elämän muoto, tapasysteemi ( feodaalilaitos) B) muuta konkreettista käyttöä mm....