Ekirjasto

Aihealue

Yleisten kirjastojen yhteinen ryhmä, joka vastaa e-kirjojen hankintaan, lukemiseen ja lainaamiseen sekä sähköisten lehtien lukemiseen liittyviin kysymyksiin.

Viimeisimmät vastaukset

3 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–3.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Mitä tarkoittaa että kirjaa voi lukea ePub-formaattia tukevilla ohjelmilla. Voiko siis ihan tavallisessa selaimessa lukea tällaista eKirjaa. 629 30.8.2018 Kyllä voi. Kirjaston e-kirjoja, jotka on julkaistu epub-muodossa voi lukea useimmissa selaimissa. PDF-muodossa olevia e-kirjoja ei voi lukea selaimessa vaan lukemiseen täytyy ladata erillinen sovellus. Selainlukemisen ohjeen voit lukea Helmetin verkkosivuilta http://www.helmet.fi/fi-FI/Ekirjasto/Kirjat_ja_aanikirjat/Lue_selaimessa(25262) Helmetissä on myös kootusti tietoa useimmin kysytyistä kysymyksistä liittyen e-kirjan käyttämiseen http://www.helmet.fi/fi-FI/Ekirjasto/Ohjeet/Usein_kysyttya_ekirjoista
Lainasin äänikirjan nukketalo ja painoin puhelimen kiinni joten äänikirja hävisi, mistä löydän lainaamani äänikirjat? 158 3.7.2018 Hei, Selaimessa löydät lainasi kirjautumalla kirjaston e-kirja palveluun Ellibs https://ellibslibrary.com  Lainasi ovat kohdassa Oma kirjahylly. Jos käytät äänikirjoja Ellibs-sovelluksella myös siinä on Kirjahylly, josta voit tarkistaa omat lainasi.
Meillä jäi kesken Marjatta Kurenniemen Putti ja Pilvilinna (tai mikä nimi onkaan...). Yritimme jatkaa sen äänikirjan kuuntelua netin kautta, mutta se oli… 278 13.6.2018 Hei, Kyseinen kirja on Ellibs-palvelussa. E-kirjat palautuvat automaattisesti kun niiden laina-aika on päättynyt eli niitä ei ole pakko palauttaa. Jos kuitenkin haluat palauttaa lainan tai tarkistaa onko sinulla tällä hetkellä e-lainoja voit katsoa lainaamiasi e-kirjoja Ellibs-palvelussa osoitteessa https://www.ellibslibrary.com/collection Palveluun kirjautumiseen tarvitset kirjastokortin ja pin-koodin.