Tarvitsisin teoksia: kirjoja, tutkielmia, tutkimuksia yms. aiheesta kainuulaisuus, kainuulainen identiteetti, kainuulainen mentaliteetti, tai…

Kysytty

Tarvitsisin teoksia: kirjoja, tutkielmia, tutkimuksia yms. aiheesta kainuulaisuus, kainuulainen identiteetti, kainuulainen mentaliteetti, tai maakuntaidentiteettien rakentuminen?

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Oulun kaupunginkirjastossa oleva Kainuuta koskeva kirjallisuus löytyy asiasanalla Kainuu http://www.ouka.fi/kirjasto/intro/ , myös Ostrobotnia-aluetietokanta kannattaa katsoa, http://oukasrv6.ouka.fi:8000/?formid=free1&sesid=1076497825 . Suomessa julkaistu kirjallisuus on Fennicassa http://fennica.linneanet.fi/cgi-bin/Pwebrecon.cgi?LANGUAGE=Finnish&DB=l… .

Haulla Kajaanin kaupunginkirjaston Caiania -tietokannasta http://kirjasto.kajaani.fi:8001/Intro?formid=form2&sesid=1097585440 asiasanoilla Kainuu ja alueellinen identiteetti löytyi
- Sirpa Korhonen: Siniset hetket ja siintävät vaarat : Kainuun maakuntakuvatutkimus 2000.
Asiasanalla kainuulaisuus taas neljä artikkeliviitettä kirjailijoihin, esim.
- Hyrynsalmen maisema ei päästä kirjailijaa otteestaan, Raija Oranen Kallen päivien kahvien vieraana, Ylä-Kainuu, 30.1.1996.
Identiteetti asiasanalla
- Jari Kainulainen: Kaiken keskellä vai kaikesta sivussa, Kuopion yliopisto, 2003, väitöskirja.

Jari Kainulainen on julkaissut myös Kuopion yliopiston julkaisusarjassa Kainuun väestön tulevaisuuden näkymät ja selviytymiskeinot, 1999. Pohjoissuomalaisten arvoista, asenteista taas on teos: Jussi Melkas, Pohjoissuomalaiset arvot, 1985.
Kainuun kulttuurin vuosikirjoissa voisi olla jotain eli esim. Kaiku 1989 samoin Reijo Heikkisen kirjassa: Kulttuurin vainioilta ja korpisoilta, kirjoituksia Kajaanin ja Kainuun kulttuurihistoriasta, 1998.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.