Tämmöistä asiaa ja itseasiassa neuvoa kysyn, miten saa fariinisokerin pysymään "pehmeänä" ja kun se kovettuu, voiko sen jollain tavalla pehmentää?

Kysytty
1.6.2014

Tämmöistä asiaa ja itseasiassa neuvoa kysyn, miten saa fariinisokerin pysymään "pehmeänä" ja kun se kovettuu, voiko sen jollain tavalla pehmentää?

Vastaus

Vastattu
2.6.2014
Päivitetty
2.6.2014

Dansukkerin sivuille annetaan ohje, jonka mukaan kovettunut fariinisokeri pehmennee 1-2 vuorokaudessa, kun pussiin lisätään noin 1 tl vettä 500 g fariinisokeria kohti. Valmistajan mukaan kovettumisen voi estää säilyttämällä fariinisokeri huolellisesti suljettuna tiiviissä muovirasiassa tai lasipurkissa.

Lisävinkkejä fariinisokerin pehmennykseen löytyy Kinuskikissa-blogin keskustelufoorumilta. Neuvojen mukaan sokerin saa pehmenemään myös lämmittämällä sokeria mikrossa puolen minuutin ajan täydellä teholla tai upottamalla sokeri pussissa hetkeksi lämpimään veteen. Kinuskikissa antaa blogissaan myös hyödyllisen vinkin fariinisokerin säilytykseen: laittamalla pari sokeripalaa fariinisokeripussiin ja sulkemalla pussin huolellisesti voit estää sokerin kovettumisen.

Lähteet:
http://www.dansukker.fi/fi/tuotteet/kaikki-tuotteet/fariinisokeri.aspx

http://www.kinuskikissa.fi/kinuskifoorumi/niksinurkka/fariinisokerin-pe…

http://www.kinuskikissa.fi/kuukauden-vinkki-fariinisokerin-sailominen/

6 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.