Otsikko
Suomessa on työväenopistoja ja kansalaisopistoja. Olisin kiinnostunut tietämään vastaavanlaisista kouluista muualla Pohjoismaissa ja Euroopassa, eli kouluista…

Kysytty

Suomessa on työväenopistoja ja kansalaisopistoja. Olisin kiinnostunut tietämään vastaavanlaisista kouluista muualla Pohjoismaissa ja Euroopassa, eli kouluista joissa on vastaavanlaista kurssimuotoista kaikille avointa opiskelua, ja voiko ulkomaalainen opiskella niissä.

Kiitos kovasti vastauksesta!

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Kaikille avoimia, Suomen kansalais-, kansan- ja työväenopistojen tapaisia oppilaitoksia on erityisesti Pohjoismaissa, Saksassa ja Itävallassa. Wikipedia listaa artikkelinsa lopussa eri maiden kansalaisopistosivuja: http://en.wikipedia.org/wiki/Folk_high_school :
- Itävalta http://www.vhs.at/
- Tanska http://www.danishfolkhighschools.com/ > kurssit: http://www.hojskolerne.dk/courses
- Saksa http://www.vhs.de/
- Suomesta Skynet-sivusto: http://www.folkhogskolor.fi/
- Ranska http://www.u-p.asso.fr/
- Norja http://www.folkehogskole.no/
- Etelä-Tiroli http://www.volkshochschule.it/
- Ruotsi http://www.folkhogskola.nu/
- Sveitsi http://www.vhs.ch/ (sivusto ei tällä hetkellä toimi)
- sekä Yhdysvalloista Pohjois-Carolina (https://www.folkschool.org/ ) ja Wisconsin (http://www.driftlessfolkschool.org/ ).

Norjasta löytyy vielä amerikkalaisille suunnattu sivusto http://www.norway.org/education/norwaysschoolsystem/folk/folk.htm.

Euroopan opiskelumahdollisuuksia on koottu Euroopan komission PLOTEUS-portaaliin (http://ec.europa.eu/ploteus/home.jsp?language=fi ). Napsauta sinisen Opiskelumahdollisuudet-ruudun nuolta, niin pääset valitsemaan tarkemmin. Kansalais- ja työväenopistoja ei tuolla sivulla näytä löytyvän kattavasti. Suomea koskeva koehakuni löysi kuitenkin Koulutusnetin sekä AIKOn, aikuis- ja henkilöstökoulutuksen tietopankin, jossa on myös työväenopistoja, sekä Skynetin, Suomen kansanopistoyhdistyksen sivut.

Studentum.fi-sivustolta voi etsiä ulkomaiden koulutuspaikkoja: http://www.studentum.fi/FI/Koulutus/Koulutusulkomailla.aspx . Kovin kattavalta ei ulkomaiden osuus vaikuta, mutta ehkä siitä on jotakin iloa.

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.