Saako tyonantaja googlettaa tyonhakijat ja vierailla esim. hänen facebookissa / sivustolla

Kysytty

Saako tyonantaja googlettaa tyonhakijat ja vierailla esim. hänen facebookissa / sivustolla

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Tietosuojavaltuutettu on sivuillaan ottanut asiaan kantaa
http://www.tietosuoja.fi/fi/index/ratkaisut/henkilotietojenkeraaminenin… . Laissa yksityisyyden suojasta työelämässä (759/2004) (työelämän tietosuojalaki) sanotaan, että työnantajan tulee kerätä tiedot ensisijaisesti työntekijältä/työnhakijalta itseltään. Kyseisen lain 4 § koskee myös tietoverkoista kerättyjä tietoja.

Laki yksityisyyden suojasta työelämässä löytyy esimerkiksi Finlexistä :http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2004/20040759 .

Työsuojeluhallinon sivuilla on myös tietoa työelämän tietosuojasta http://www.tyosuojelu.fi/fi/tietosuoja . Tämänkin mukaan: "Muualta kuin työntekijältä itseltään kerätyistä tiedoista ja niiden sisällöstä työnantajan on kerrottava työntekijälle itselleen ennen kuin tietoja käytetään työntekijää koskevaan päätöksentekoon".

Tietosuojavaltuutettu Aarniota on haastateltu Nurmijärven sanomissa. Aarnion mukaan tiedot on pyrittävä hankkimaan työntekijältä tai työnhakijalta itseltään, esimerkiksi sen vuoksi, että Googlen antamat tiedot voivat olla virheellisiä. Toisaalta verkkopalvelu LinkedIn on tehty helpottamaan työnhakua. http://www.nurmijarvenuutiset.fi/artikkeli/236687-kannattaako-tyonhakij…

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.