Ruusun aika -sarjassa näytteli Kurt Langea näyttelijä nimeltä Heikki Luukas? Missä hän vaikuttaa nykyään ja milloin on näytellyt viimeksi? Eräiden väitteen…

Kysytty
20.5.2018

Ruusun aika -sarjassa näytteli Kurt Langea näyttelijä nimeltä Heikki Luukas? Missä hän vaikuttaa nykyään ja milloin on näytellyt viimeksi? Eräiden väitteen mukaan olisi puutarhuri koulutukseltaan mutta olen myös kuullut väitteen, että olisi opiskellut teatterikorkeakoulun jälkeen diplomi-insinööriksi.

Vastaus

Vastattu
21.5.2018
Päivitetty
21.5.2018

Heikki Luukaksen viimeisin näyttelijäsuoritus näyttäisi olevan poliisivalokuvaaja Liedeksen rooli Peter Lindholmin elokuvassa Isältä pojalle (1996). Samana vuonna Luukas on osallistunut Teatterikorkeakoulun täydennyskoulutuskeskuksen lastenteatterikurssille. Hänen myöhemmistä vaiheistaan en kuitenkaan löytänyt mitään verkkojuttelua luotettavampia lähteitä.

Tekniikan akateemiset ja arkkitehdit 2011 -matrikkelista löytyy yksi Heikki Luukas, joka on koulutukseltaan diplomi-insinööri (TKK 2001), mutta syntymäajan perusteella hän on eri henkilö kuin näyttelijä Heikki Luukas.

Helsingin kaupungin verkkosivuilta taas löytyy Vuoniityn peruskoulussa kouluisäntänä työskentelevä Heikki Luukas. Tarkempien tietojen puuttuessa on mahdotonta sanoa, onko kyseessä sama Heikki Luukas, joka 1980- ja 90-luvulla toimi näyttelijänä.

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä kysymyksesi täältä.

Kommentit

Heikki Luukas, joka näytteli Ruusun ajassa Kurt Langea, on juuri tämä mies, joka työskenteli Vuosaaressa kouluisäntänä.
Näyttelijän työt hän on lopettanut.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?