Pystyykö missään Suomen kouluista opiskella kirjastoalaa etäopiskeluna?

Kysytty
2.12.2013

Hei! Pystyykö missään Suomen kouluista opiskella kirjastoalaa etäopiskeluna?

Vastaus

Vastattu
4.12.2013
Päivitetty
31.8.2018

Täysin etäopiskeluna suorittavaa kirjastoalan koulutusta en löytänyt, vain sellaisia, joissa on lähi- ja etäopiskelua sekä työssä oppimista.

Sedu Aikuiskoulutuksessa Seinäjoella voi suorittaa liiketalouden perustutkinnon (merkonomi) omaehtoisena koulutuksena tai oppisopimuksena. http://www.seduaikuiskoulutus.fi/Suomeksi/Koulutustarjonta?showmodul=16…

Omaehtoinen koulutus on päätoimista monimuoto-opiskelua, johon voi hakea kelan opintotukea tai työttömyysetuutta. Opinnot koostuvat lähiopetuksesta (n. 1 pv / vko), etä- ja verkko-opiskelusta (n. 1 pv / vko) sekä työssä oppimisesta (n. 3 pv / vko). Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijalla tulee olla soveltuva alan työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Koulutus toteutetaan sopimuksen mukaan.

SKL Instituutissa on mahdollisuus suorittaa tieto- ja kirjastopalvelujen ammattitutkinto. Tutkinto suoritetaan näyttötutkintona, joka koostuu valmistavasta koulutuksesta ja tutkinnon suorittamisesta. Koulutus sisältää lähiopetuspäiviä.
http://www.slkinstituutti.fi/koulutus/sihteeri-ja-assistenttityo/koulut…

Lisää tietoa kirjastoalan koulutuksesta löydät Kirjastot.fi:n sivulta
http://www.kirjastot.fi/kirjastoala/opiskelu/ sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön sivulta http://www.minedu.fi/OPM/Kirjastot/kirjastoalan_koulutus/ .

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä kysymyksesi täältä.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?