Osaisitteko nimetä Helsinkiin (tai lähialueille) sijoittuvissa kirjoissa mainittuja paikkoja, joissa voisi käydä? Esimerkiksi ihan vain katuja tai puistoja,…

Kysytty

Hei!

Osaisitteko nimetä Helsinkiin (tai lähialueille) sijoittuvissa kirjoissa mainittuja paikkoja, joissa voisi käydä? Esimerkiksi ihan vain katuja tai puistoja, joissa voisi käydä fiilistelemässä kirjojen tapahtumia. Etsinnässä on erityisesti paikkoja, joita on mainittu hieman tunnetummissa suomalaisissa kirjoissa.

Kiitos jo etukäteen!

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Tässä muutamia teoksia, joista toivottavasti löytyy kiinnostavia paikkoja joissa vierailla: 

Juha Järvelän Mika Waltarin Helsinki "koostuu Waltarin elämään ja teoksiin liittyvien paikkojen kuvauksista, jotka on järjestetty niin, että lukija voi teosta seuraten kulkea Waltarin Helsingissä.Runsaasti kuvitetussa kirjassa on myös eri alueiden kartat, joiden avulla kirjassa kuvaillut paikat on helppo löytää." 

https://finna.fi/Record/piki.4429821 

Järvelältä on hiljattain ilmestynyt myös teos Tove Janssonin Helsinki, joka puolestaan "houkuttelee kulkemaan Helsingissä Tove Janssonin jalanjäljissä ja nauttimaan Janssonin teoksista uusin silmin." 

https://finna.fi/Record/piki.4859228 

Kjell Westö on kuvannut tarkasti Helsingin historiaa ja elämää sen kaupunginosissa 1900-luvun alkuvuosista alkaen esimerkiksi teoksissaan Leijat Helsingin yllä, Isän nimeen ja Missä kuljimme kerran, joista viimeisin voitti Finlandia-palkinnon vuonna 2006. 

https://finna.fi/Record/piki.347029 

https://finna.fi/Record/piki.3135765 

Vuoden 2016 Finlandia-voittaja, Jukka Viikilän Akvarelleja Engelin kaupungista kuvaa Helsingin Senaatintorin ja sen lähiympäristön historiaa ja rakennuksia arkkitehti Carl Ludvig Engelin fiktiivisen päiväkirjan muodossa. 

https://finna.fi/Record/piki.3822903 

Kannattaa vilkaista myös seuraava artikkeli: 

https://www.myhelsinki.fi/fi/n%C3%A4e-ja-koe/n%C3%A4ht%C3%A4vyydet/roma… 

 

4 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.