Onkohan nämä vanhat kupit minkään arvoisia? Missä valmistettu ? Oheinen leima pohjassa ja osassa kuppeja ja asetteja on numero.

Kysytty

Onkohan nämä vanhat kupit minkään arvoisia? Missä valmistettu ? Oheinen leima pohjassa ja osassa kuppeja ja asetteja on numero.

Vastaus

Vastattu

Kuppien valmistajista ja erityisesti hinta-arvioista kannattaa kysyä vanhojen astioiden myyntiliikkeistä, tässä muutama Astiataivas https://www.astiataivas.fi/ ja Huutokauppa Helander https://www.helander.com/fi. Myös Facebookissa on keskusteluryhmiä keräilijöille, https://www.facebook.com/search/top/?q=arabia-iittala-ker%C3%A4ily-k%C3…

En löytänyt näitä leimoja tästä ruotsinkielisestä sivusta, jossa on suomalaistenkin posliinivalmistajien leimoja, http://www.signaturer.se/index.htm Leimoja on aika vähän julkaistu hakemistoina, https://www.makupalat.fi/fi/k/all/hae/?search_api_views_fulltext=leimat

Someron kaupunginkirjastosta löytyy kirjallisuutta posliinista ja sen keräilystä, https://somero.finna.fi/Search/Results?lookfor=posliini&type=AllFields&… Tällä hetkellä Somerolle voi varata kirjoja noutopisteeseen. Tällainen vanhempi teos on olemassa Emanuel Poche Porslinsmärken från hela världen (1977), jonka saa kaukolainaksi tilaamalla https://finna.fi/Record/anders.25388 .

 

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.