Onko "the electric plate" termillä suomenkielistä vastinetta? Ja jos on niin mikä? Kysymys on 1930-luvun mansaarelaisesta linja-autosta jonka alle kyseinen…

Kysytty
19.08.2017

Onko "the electric plate" termillä suomenkielistä vastinetta? Ja jos on niin mikä? Kysymys on 1930-luvun mansaarelaisesta linja-autosta jonka alle kyseinen osa laitettettiin.

Vastaus

Vastattu
24.08.2017
Viimeksi päivitetty
10.07.2018

Valitettavasti mistään tutkimistani sanakirjoista ei löytynyt tuota termiä, ei edes tekniikan erikoissanakirjoista. Google-haun perusteellakin näyttäisi siltä, ettei se ole tekniikan terminä mikään kovin yleinen kulkuneuvoihin viitattaessa.

Osoitteesta http://www.benzworld.org/forums/w210-e-class/1463460-mercedes-benz-722-… löytyy maininta, että ”electric plate” olisi sama asia kuin ”conductor plate”. Sillä taas ilmeisesti viitataan vaihteistoon liittyvään osaan, josta käytetään ainakin osoitteessa http://www.vaihteistokauppa.fi/product/383/johdinlevy-chrysler-7226-sah… suomenkielistä nimitystä ”johdinlevy”. Tämä on kuitenkin vain aika hatara arvelu, eikä tämän vastauksen puitteissa ole oikein mahdollisuutta syvempään selvittelyyn.

Jos haluat selvitellä asiaa lisää, kannattaa ottaa yhteyttä vaikka johonkin vanhoihin kulkuneuvoihin keskittyneeseen organisaatioon, esimerkiksi Espoon automuseoon, jonka yhteystiedot löytyvät osoitteesta http://espoonautomuseo.com/

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä kysymyksesi täältä.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?