Onko televerkon haltijalle (esim. DNA tai Telia) velvoite pitää verkkonsa turvallisena ts. velvoite valvoa ja estää verkon käyttö esimerkiksi…

Kysytty

Onko televerkon haltijalle (esim. DNA tai Telia) velvoite pitää verkkonsa turvallisena ts. velvoite valvoa ja estää verkon käyttö esimerkiksi palvelunestohyökkäyksiin tai liittymien hakkerointiin?

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Kuluttaja.fi-verkkosivulla vastattiin viime vuonna kysymykseen: "Mikä on operaattorin vastuu tietoturvasta?" https://kuluttaja.fi/fi/artikkeli/mika-on-operaattorin-vastuu-tietoturv… (vaatii kirjautumisen)

Teleyritykset saavat tietoa viranomaisilta havaitusta häiritsevästä liikenteestä verkossa. Yritykset velvoitetaan rajoittamaan tällaista liikennettä verkkojensa osalta. Kyberturvallisuuskeskuksen vastauksessa todettiin, että lain mukaan viestinnän teleoperaattorit vastaavat tarjoamiensa verkkojen ja palvelujen tietoturvasta ja käyttäjät omien laitteidensa tietoturvasta. Verkkoyhteyttä käyttävän kuluttajan on käytettävä laitetta tai järjestelmää teleyrityksen ohjeiden mukaisesti siten, ettei se vaaranna tietoturvallisuutta. 

Teleyrityksillä on saman lain mukaan oikeus ryhtyä toimenpiteisiin tietoturvasta huolehtimiseksi. Teleyrityksen on kytkettävä asiakasliittymä irti viestintäverkosta, jos tietoturva oleellisesti vaarantuu, eikä uhkaa saada lievemmillä toimenpiteillä hoidettua.

Kyberturvallisuuskeskus: tietoturva  https://www.kyberturvallisuuskeskus.fi/fi/toimintamme/saantely-ja-valvo…

Tarkemmin asiasta voi kysyä Kyberturvallisuuskeskuksesta. Yhteystiedot täältä: https://www.kyberturvallisuuskeskus.fi/fi/ota-yhteytta/yhteystiedot

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.