Onko olemassa mitään nettisivustoa, jolta voisin tarkistaa sen, olisiko määrätty lottorivi (kuusi tai seitsemän oikein) joskus lottopelin historiassa Suomessa…

Kysytty
17.7.2009

Hei! Onko olemassa mitään nettisivustoa, jolta voisin tarkistaa sen, olisiko määrätty lottorivi (kuusi tai seitsemän oikein) joskus lottopelin historiassa Suomessa voittanut päävoiton? Tai vaihtoehtoisesti edes pienempiä voittoja?

Vastaus

Vastattu
21.7.2009
Päivitetty
9.4.2020

Veikkauksen sivuilta www.veikkaus.fi löytyvät kaikki oikeat lottorivit ja päävoiton voittajien määrä vuodesta 1971 alkaen, jolloin lotto tuli Suomeen. Siirry kohtaan ”pelit” ja valitse ”lotto” ja edelleen ”tulokset”. Kirjoita Tuloshaussa kohtaan ”Oikeat rivit ja voitonjaot” vuoden kohdalle haluamasi vuosi sekä kierrokseksi 1, saat sen vuoden ensimm. kierroksen lottorivin sekä voittajien määrän. Klikkaa kohtaa ”seuraava”, saat näkyviin seur. kierroksen jne. Lottorivin mukaan ei hakua kuitenkaan voi tehdä, joten on tietysti kova työ etsiä kaikkien voittaneiden rivien joukosta sitä tiettyä mahdollista riviä.

11 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Nykyisen loton numeroilla saadaan yli 15 miljoonaa eri vaihtoehtoa. Voittorivejä on puolestaan ehditty loton historian aikana arpoa vain noin 2000 kertaa. Jotta kaikki vaihtoehdot edes teoriassa ehtisivät esiintyä edes kerran, lottoa pitäisi pyörittää melkein 300.000 vuotta yhtä kyytiä.

Kun rivivaihtoehtoja on yli 15 miljoonaa, lienee ymmärrettävää, että on helpompi kertoa ne 2000 osumariviä kuin luetella vielä osumattomat 15 378 000 riviä.

Todennäköisyys päävoiton saamiseen on prosenteissa 0,0000065%. Siis aika vähän.

Tuo vastauksessa oleva linkki ei toimi, mutta itse olen tarkistanut mieheni kanssa omat suosikkirivit, että olisiko koskaan osunut, tällä lottosivustolla olevalla työkalulla: https://www.lottoarvonta.com/lotto-tulokset/

Tuon sivun kun avaa, ja valitsee siinä missä näkyy lottotuloshaku "Numeroiden mukaan", niin sitten voi syöttää oman rivin. Jonka jälkeen voi katsoa että miten olisi osunut minäkin kierroksena.

Se näyttäisi toimivan myös Eurojackpotissa ja Vikinglotossa mutta niitä en itse pelaa. Aika kätevä kyllä, oma paras tulos olisi ollut 6 oikein vuonna 2005 viikko 47, jolloin olisi tullut reilu 1800 euroa. Varmaan olen enemmän säästänyt kun en ole aina muistanut pelata :D

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.