Onko olemassa formaatti perhevalmennuskurssille? Tietoa tarvitaan maahanmuuttajien perhevalmennuskursseja järjestettäessä uudessa elämäntilanteessa (uusi maa,…

Kysytty
8.5.2000

Onko olemassa formaatti perhevalmennuskurssille?
Tietoa tarvitaan maahanmuuttajien perhevalmennuskursseja järjestettäessä uudessa elämäntilanteessa (uusi maa, uusi kulttuuri). Lisäksi tilanteessa, jolloin pakolaisperhe yhdistyy vuosien jälkeen. Eri järjestöillä ja organisaatioilla on olemassa valmennuskursseja perheen eri elämäntilanteita varten. Esim. avioero, sairaus perheessä yms. Varsinkin Yhdysvalloissa keksitään aina tehokkaita tapoja kouluttaa ja valmentaa. Voisi kuvitella , että sieltäpäin löytyisi jokin formaatti.

Vastaus

Vastattu
10.5.2000
Päivitetty
10.5.2000

Perhevalmennuskurssin tarkoituksena on valmentaa perheitä vauvan tuloon. Perhevalmennus ja niihin liittyvät kurssit ovat etupäässä äitiysneuvoloiden asiantuntemusalaa, joissa valmennus toteutetaan mm. terveydenhoitajien, kätilöiden ja psykologien avulla.

Perhevalmennuskursseista voi tiedustella omasta terveyskeskuksesta. Äitiysneuvolat järjestävät ajoittain kursseja myös mm. englanninkielisenä. Äitiysnevolaan on syytä ottaa yhteyttä heti raskauden alussa, koska siten saa kaikki äitiyteen liittyvät edut. Alla esimerkkinä osoite Jalasjärven terveyskeskuksen äitiysneuvolan malliohjelmaan.
http://www.jalasjarvi.fi/terveyskeskus/palveluyksikot/kansanterveystyo/
neuvola/perhevalmennus.htm

Uudentyyppisenä palveluna perhevalmennuksessa on Elämisen alkuun –projekti, jossa neuvolatoimintaa hoidetaan myös tietoverkon välityksellä. Valitettavasti sivujen tiedot ovat suurelta osalta vain projektiin kuuluvien henkilöiden käytössä http://www.mindcom.fi/elalku/default.asp

Lapsiperheiden yhteistyö-, palvelu- ja etujärjestönä toimii MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO.
Mannerheimin lastensuojeluliiton Vanhempainpuhelimeen 06001-2277 (0,48mk/min+ppm) voi soittaa kaikissa vanhemmuuteen, kasvatukseen ja parisuhteisiin liittyvissä asioissa. http://www.mll.fi/
Lastensuojeluliiton tämän hetkistä toimintaa on mm. Löytöretki vanhemmuuteen -ohjelma p. 040-733 1443 http://www.mll.fi/isatoikeus.htm

Helsingin kaupungin sosiaaliviraston mukaan pakolaiset ja paluumuuttajat ovat samojen sosiaalipalvelujen piirissä kuin suomalaisetkin. Pakolaiset tulevat sosiaalipalvelujen piiriin saatuaan oleskeluluvan ja sen jälkeen (lääninhallituksen kautta) kuntapaikan ja asunnon. Sosiaaliviraston ulkomaalaisyksikkö, Dagmarinkatu 6, puh. 1691, huolehtii Helsinkiin pysyvästi muuttavien pakolaisten ja paluumuuttajien ensivastaanotosta.

Ulkomaalaisesta perhevalmennuksesta saat tietoa mm. laittamalla seuraaviin haku http://www.altavista.com tai http://www.ussc.alltheweb.com/ hakusanaksi prenatal care tai postnatal care.

Jos et löytänyt tästä vastauksesta kaipaamaasi tietoa, ole hyvä ja kysy uudelleen puuttuvaa osuutta.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.