Onko mahdollista jo haun alussa rajata näkyviin vain saatavilla olevat kirjat?

Kysytty
20.10.2018

Onko mahdollista jo haun alussa rajata näkyviin vain saatavilla olevat kirjat? Aika monta klikkausta tarvitsee tehdä ja huomata pettymyksekseen, että kirja ei olekaan nyt saatavilla.

Vastaus

Vastattu
23.10.2018
Päivitetty
23.10.2018

Et kerro kysymyksessäsi tarkemmin mitä palvelua tarkoitat ja millä laitteella olet sitä käyttänyt, mutta toivottavasti saat alta tarvitsemasi tiedon.

Vaara-kirjastojen e-kirjapalvelu https://www.ellibslibrary.com/fi/vaara
Jos käytät palvelua selaimella niin kirjojen yläpuolelta voi klikata rastin kohtaan näytä vain lainattavissa olevat, jolloin tietää heti mitkä ovat saman tien lainattavissa. Jos käytät Ellibsin mobiilisovellusta niin siellä vastaavan valinnan voi tehdä seuraavasti: valitse alareunasta kokoelma, klikkaa oikeasta ylänurkasta kolmea pistettä, siirrä Lainattavissa-kohdasta liukukytkin päälle.

Vaara-kirjastojen verkkokirjasto https://vaara.finna.fi/
Verkkokirjastossa ei ole mahdollista alussa valita näkyviin vain hyllyssä olevaa aineistoa. Klikkailua voi kuitenkin vähentää ainakin sillä, että valitsee oikeasta reunasta kirjastot-valikosta oman kirjaston niin näkyviin tulee vain omaan kirjastoon hankitut teokset. Sitten voi valita tiedonhaun tulosten yläpuolelta näytä tiedot ja kuvat. Silloin jo tiedonhaun tuloksessa jokaisen teoksen kohdalla näkyy se, että missä kirjastossa se on hyllyssä (vihreät pallot=hyllyssä, punaiset rastit=lainassa). Jos teos on hankittu moneen kirjastoon, joutuu ehkä klikkaamaan lisää-painiketta kirjan tietojen alta.

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.