Onko Katri Helenan levyttämän kappaleen "Kuudenikäinen" taustalla minkälainen historia?

Kysytty

Onko Katri Helenan levyttämän kappaleen "Kuudenikäinen" taustalla minkälainen historia?

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Merja Hurrin toimittamassa laulukirjassa Rauhanlauluja : suomalaisia rauhanaiheisia ja sodanvastaisia lauluja vuosilta 1701-1981 Kuudenikäisen sanoittaja Hector selvittää laulun taustaa seuraavasti:

"Laulut Kuudenikäinen ja Äänesi mä kuulen tein molemmat tilaustöinä Katri-Helenalle joskus 60-luvun lopussa tai 70-luvun alussa. En tiedä, johtuiko ajasta vai miksi myös Katrissa heräsi tietty moraalinen estottomuus: ettei ole poliittisesti leimautuneen ihmisen yksinoikeus laulaa rauhasta.

Kuudenikäistä varten Katri itse kertoi jonkinlaisen käsikirjoituksen: kuvan siitä, miltä maailma ja sota näyttävät lapsen silmin katsottuna. Tein siitä aika rajun, lapsi palaa siinä äitinsä syliin jne. Molemmissa teksteissä oli piirteitä, joita perinteinen iskelmälyriikka normaalisti karttaa, pidin kuitenkin tiukasti kiinni siitä, ettei niitä saa muuttaa. Niin ne menivät läpi, ja kuulemma ovat jatkuvasti Katrin ohjelmistossa." (Hector 1981)

19 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Mistä päin mailmaa kappaleen Kuudenikäinen sävelmä, joka on kansansävelmä, on?

Balladi on ranskaksi L'Aveugle, jonka esittää mm. Mireille Mathieu. Runon on kirjoittanut Andre Marie de Chenier, ranskalainen runoilija, joka syntyi Konstantinopolissa 30. lokakuuta 1762.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.