Onko eri tavoilla edullisempaa paahtaa leipää tai karjalanpiirakoita leivänpaahtimessa vai paistinpannulla? (Ekologisuus, raha, terveellisyys)

Kysytty
16.9.2019

Onko eri tavoilla edullisempaa paahtaa leipää tai karjalanpiirakoita leivänpaahtimessa vai paistinpannulla? (Ekologisuus, raha, terveellisyys)

Vastaus

Vastattu
24.9.2019

Wattenfallin sivuilta löytyy sähkönkulutus-vertailu. Leivänpaahdinta on halvempi käyttää kuin hellan levyä. https://www.vattenfall.fi/energianeuvonta/sahkonkulutus/sahkolaitteiden-energiankulutus/ (haku: leivänpaahtimen sähkönkulutus)

Ekologisuus varmaan määräytyy energian kulutuksen mukaan eli leivänpaahdin olisi ekologisempi kuin hella. Hellalla voi tosin valmistaa useampia ruokalajeje, joten se lienee hankintana ekologisempi.

Martat ovat vertailleet erilaisten paistotapojen hyviä ja huonoja puolia. https://www.martat.fi/marttakoulu/ruoka/ruoanvalmistus/kypsennysmenetelmia/paistaminen/

Yleisesti mitä enemmän rasvaa paistamisessa käuytetään, sitä epäterveellisempi lopputulos. 

Paahtoleivästäkin saa epäterveellistä, jos sitä paahtaa liikaa. Iltalehden juttu. https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/201805072200912743

Eli vähällä rasvamäärällä ja kohtuullisella lämmitysajalla voi molemmista valmistustavoista nauttia vaaratta.

 

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.